Dans "turné" :)

Igår var det då dans på Balder o Kaplan som gällde:)
Det var riktigt roligt, o på balder var det sjukt mkt folk som kom o kollade:P
Efter att jag hade dansat min första gång på balder så blev det att gå till skolsköterskan. Vette fan vad det va men fick ngt i halsen som irriterade så jag hostade och hostade. Fick panik sen när jag kände att tungan längst bak kändes typ förlamad! Usch gjorde så sjukt ont och har aldrig fått sådär tidigare. Känner av det lite fortfarande idag, tror faktiskt att jag fick kramp i tungan eller ngt efter allt hostande.
Efter ngr timmar kom en danslärare o sa att det bara STRÖMMAR in bokningar till våra skolföreställningar:D så våran lilla turnè gav resultat;)

Kvällsenergin är här:P

Nu har jag sovit en stund o fått lite ny energi:)
Middagen sitter jag o käkar nu, jag har diskat o snart blir det plocka bort det värsta i rummet o dammsuga igenom innan jag ska sätta mig i köket o plugga lite:) Konstigt nog så pluggar jag nästan bättre om jag sitter i köket än om jag sitter på rummet:P

Fick förresten VG på samhällsprovet, känner mig nöjd:) Frågade även Fredrik om jag har chans att få VG i slutbetyg o han sa att det finns goda chanser till det, jag kommer bli glad om jag får det:D
Jag kan ju säga att detta lov kommer tyvärr gå till plugg, men det är det värt när det är så lite kvar av skolan:)

Saknar lillbrorsan:)

29 Mars - Måndag

Det blev att sova 1 timma inatt.
När jag såg att klockan närmade sig 6 så tänkte jag nästan stiga upp o gå till skolan utan ngn sömn, men just då somnade jag o när klockan sen ringde 10 i 7 kändes det som om jag sovit 10 min!
Men jag lyckades ta mig igenom denna skoldag, gick helt okej. Blev sedan ett gympass på ca 40 min, så nu när jag lagt mig här framför datorn känner jag hur tröttheten smyger fram i kroppen. Ska nog vila en stund innan jag ska städa o plugga.

Lite vettigt har jag fått gjort idag iaf:

* Enkäten till arbetsmiljö o säkerhet - färdig
* Var till syon, prata om distansutbildningar - återkomma
* Gymmat 40 min

Ikväll måste jag:
* Städa rummet
* Skriva loggboken
* Kolla igenom svenskan

-

 

28 Mars - Söndag

Helgen är över och imorgon börjar en ny vecka.
Har en hel del i skolan att hinna göra innan påsklovet börjar.
Men jag peppar sjukt mkt inför tisdagen då vi ska dansa på balder o kaplan:)
Balder: 12.00 & 12.30
Kaplan: 13.00 & 13.30


ES3c Dans - Work!


26 Mars - Fredag

Godmorgon
Nu är det äntligen helg. Hade bara en lektion i skolan så jag oorkade bara inte fara:P Men blir o plugga idag ändå.
Vädret e förjävligt, ska det aldrig bli riktig vår?!

Idag fyller även min kusin Moa 18år! Grattis gumman, jag vet hur mkt du har längtat efter den här dagen, nu är denna dagen kommen;)


Projektmässan:)

JÄKLAR VILKET ÖS!
Projektmässan var idag o det var sjukt roligt! Älskar att ha såna där små dansuppvisningar, man blir så pepp och adrenalinet är uppe i topp:) Nu är det bara att börja tagga inför nästa vecka då vi ska vara på Balder o Kaplan o dansa:)


Färdig sminkade och redo för att dansa loss;)

Småungar;)

Jag o Emelie har kollat bilder från när vi gick i 1an, tänk så man har förändrats:)


24 Mars - Onsdag

Trött efter en lång dag i skolan.
Har dansat en hel del o jag är riktigt pepp inför morgondagens projektmässa där vi ska visa upp en bit av våran raggadans som vi har till föreställningen:) Jag o cissi var även på stan o letade i sista sekund efter ett vitt linne o vi klarade det:) Så jag hoppas det duger:)

Jäklar vad veckan gått fort, snart helg igen:)
Nu jävlar brännas det kalorier:)

Crosstrainern:
20 min
5,7 km
151 kcal

Nu styrka, hela passet!


Pannbröd:)

Just gjort pannbröd:)
Om ett tag ska jag ställa mig på crosstrainern o bränna bort lite kalorier.
Har tråkigt och orkar inte ta tag i läxorna just nu.

Fick just ett mejl om att min studentklänning skickas till mig imorgon:)

22 Mars - Måndag

Har känt mig rätt seg hela dagen och jag kände mig bara tvungen att ta en powernap när jag kom hem, men det gjorde mig bara ännu segare.
Syon var o pratade med oss idag på samhälls lektionen, och det gjorde ju inte saken så mkt bättre. Framtiden har snurrat runt i hjärnan ända sedan dess. Kollar efter distanskurser och kan tänka mig några, men då måste det bli helstudie så att jag får bidrag för det.
Balettakadamin i Umeå vill jag också söka till. Ska nog skriva ut ansökningsblanketten och friskintyget nu i veckan så ska jag fortsätta fundera hur jag ska göra med det.
Just nu har jag ingen energi alls till o plugga, men som sagt är det inte länge kvar till studenten så det är väl bara att bita ihop o plugga även fast man inte vill det....


Neverstore:)Fick veta igår att Neverstore kommer till Skellefteå den 30 April - Valborgsmässoafton!!
Läste även idag att dom var igår i Luleå på festivalen "Minus 30" och spelade.
Så på Valborg vet ni då var jag kommer att vara:) Jag ska se Neverstore!
Sitter just nu o lyssnar på deras nya skiva på myspace, ringde även pappa o sa att han skulle ändra min beställning från ginza och ta Neverstore skivan istället:) Guu vad det här påminner om tiderna i 9an då jag jämt lyssnade på dom, känner exakt likadant nu och fortfarande är dom hur bra som helst!


Uppvisning:)

Igår var det då dans på edda-hallen som gällde:)
Adrenalinet bara flödade och det är precis sånt där som påminner en om hur mkt man älskar att dansa:D
Jag tog i så hårt att mina luftvägar gjorde ont resten av kvällen, säkert pga förkylningen som jag haft, men det var det värt:)Första dansan var vi pensionärer som dansade ragga, och sedan var vi gympatjejer i 80-tals stil:)

19 Mars - Fredag

Nu är helgen här, så skönt:)
Idag blev det lite längre dag i skolan än vanligt, vi tränade till våran lilla uppvisning som vi har på edda imorgon:) Gick väl sådär, lärde mig den ena dansen igår så får se hur det går imorgon:P

Var o lämnade in mitt cv idag till ett ställe, så nu är det bara o vänta o se. Var även o pratade med syon idag om min lillasyrras praktik, troligtvis ska hon praoa på danslinjen här i skellefteå vecka 15 måndag o tisdag och då kommer hon ju självklart vara med mig. Så jag håller på o fixar det till henne.


Sätta fart på förbränningen!

En sak som jag hatar med att vara förkyld är att det ska hålla sig så länge kvar i kroppen innan man blir helt frisk. Kände idag på dansen att jag inte riktigt är frisk ännu, men jag vill ju träna! Ska ställa mig på crosstrainern en stund ikväll ändå med ett väldigt lätt program.

Skulle egentligen läsa en uppgift som vi har i samhällsen, men då hittade jag det här i stället som jag sparat på min dator bland dokumenten, mkt roligare:) Man får pepp att träna stenhårt när man läser sånt här:)Sätt fart på förbränningen
Hjälp viktnedgången på traven genom att maximera din förbränning. Här är råden som ger de allra bästa förutsättningarna för snabbare viktnedgång. Gör du rätt kommer du också att bränna fler kalorier "gratis", till exempel när du sover.

1. Styrketärna

Nyckeln till en hög förbränning stavas muskler. Din dagliga kaloriförbrukning är tätt förknippad med hur mycket muskler du har. De bränner kalorier, också när du sover.

2. Kicka igång konditionen
När du tränar hjärtat produceras enzymer som bryter ner fett och gör att kroppen kan använda det som energikälla. För att fett ska kunna brännas som energi krävs syre. Människor med hög hjärtkapacitet har väldigt lätt att bränna fett, eftersom deras muskelceller får mycket syre.

3. Intervaller gör jobbet

Bryt rutinerna och ge kroppen en liten chock. Studier visar att människor som lägger intervallträning till sin vanliga konditionsträning två gånger i veckan går ner dubbelt så mycket i vikt som de som ”bara” kör på konditionsträning. Rusha 30 sekunder var femte minut när du joggar. Det kommer att ge resultat!

4. Minska lagom på kalorierna
När du äter för lite ställer din kropp in sig på överlevnad – den tror att du svälter. Minska inte plötsligt ditt kaloriintag drastiskt. Forskning visar att kvinnor som äter färre än 1200 kcal per dag minskar sin förbränning med så mycket som 45 procent.

5. Ät frukost
Förbränningen saktar ner när du sover och kommer inte igång ordentligt igen förrän du äter. Skippar du frukost betyder det att det kan gå omkring 18 timmar sedan din senaste måltid. Inte bra! Så även om du inte är hungrig på morgonen, försök att äta så snart som möjligt.

6. Portionera ut dina måltider
Blir du sugen mellan målen? Ge din förbränning en skjuts och dela upp dina måltider i fem eller sex mindre mål i stället för tre stora. Ät var tredje eller fjärde timme. Om det inte passar dig, gå tillbaka till tre mål om dagen men gör dem lite mindre och lägg till ett mellanmål på förmiddagen och ett på eftermiddagen.

7. Sov!
Sömnbrist kan både påverka förbränningen och öka hungern. När du sovit för lite kan du känna dig hungrig trots att du egentligen har ätit tillräckligt. Det beror på att sömnbrist påverkar utsöndringen av cortisol, ett hormon som reglerar aptiten.

8. Drick vatten
Tyska forskare har upptäckt att vattendrickande kan öka kaloriförbrukningens hastighet. Vatten minskar dessutom uppsvälldhet och får dig att känna dig mättare.

9. Hoppa över alkoholen
Att ta en drink före maten får människor att äta runt 200 kalorier extra, visar flera studier. Att dricka alkohol under måltiden är inte heller bra. Alkoholen förbränns nämligen först, vilket betyder att kalorierna från maten i högre grad riskerar att lagras som fett.

10. Satsa på mjölk i stället

De som konsumerar mjölkprodukter med lågt fettinnehåll tre till fyra gånger per dag går ner mer i vikt än de som hoppar över mjölk, ost och yoghurt. Orsaken är att kalcium, tillsammans med andra ämnen i mjölkprodukter, snabbar på förbränningen.


Sommaren är ju snart här och då tänker då inte jag gömma mig under kläderna längre som man gjort hela vintern;)
Min framtid är i min hjärna!

Att planera sin framtid är verkligen inte lätt, eller just nu planerar jag bara inför sommaren, men det är tungt det oxå. Har ringt på 2 stycken sommar jobb nu, Jorgubbsförsäljning och Skogsplantering. Jordgubbsförsäljning ska jag på intervju här om ett tag, Skogsplanteringen ska jag bara skicka in ett mejl o anmäla mig. Måste bara först tänka ut vilket datum man ska börja osv. Ska sedan på fredag gå o lämna in ett Cv till ett ställe så får man sen se vad dom säger där.
Alla tankar om vad man ska göra nu efter studenten tar verkligen mkt plats i min lilla hjärna just nu sammtidigt som jag måste försöka att koncentrera mig på dom sista veckorna i skolan = KAOS!
Men det kommer att fixa sig:)

Satt förresten nyligen ute på balkongen o solade medan en traktor plogade nedanför, haha lite komiskt kändes den:P Fick lite fräknar iaf:)

17 Mars - Onsdag

Stannar hemma från skolan ännu idag, men imorgon ska jag gå till skolan. Börjar bli lite långtråkigt att bara sitta här i lägenheten... Så pga rastlösheten började jag igår  testa lite sommarkläder:) Längtar så sjukt mkt till sommaren o man blir ju så glad när solen skiner där ute och man ser att det går mot varmare dagar:) Underbart!
Den perfekta klännningen...

Direkt man hittar den perfekta Studentklänningen så ska det såklart bli något problem!
Blir o ringa till deras kundtjänst idag o försöka på det sättet istället, för jag vill ha den klänningen!

10 veckor...

...utan godis!
Stolt över mig själv:)Har bokat tid hos frissan hemma i junis till den 8 Juni för färg o klippning:)
Vill vara fin till studenten:)


16 Mars - Tisdag

Bihålorna värker!
Igår natt innan jag skulle somna trodde jag verkligen att jag skulle nysa ut mina lungor eller något liknande. Usch det var hemskt, har nog aldrig nyst sådär kraftigt.
15 Mars - Måndag

Förkyld, så valde att stanna hemma från skolan idag. Hatar att vara i skolan när man e förkyld, så lika bra att vara hemma o hosta o göra något vettigt istället:P
Har hunnit med att tvätta kläder, diskat, sett på One Tree hill o vilat.
Nu hade jag tänkt börja städa rummet lite smått o sedan blir det att plugga.
För varje läxa man gör desto närmare studenten är det;)


14 Mars - Söndag

Lovet är nu slut, jag har lyckats bli förkyld och har ångest inför skolan.
Visst låter det toppen?....
Längtar redan till nästa lov, bara 2 o en halv vecka kvar, skönt:)


Laban, gammle gossen på promenad ute i snön:)
Det e så härligt att se kaninerna när dom springer lösa på gården, vilken glädje och energi dom har dom små krabaterna:)

11 Mars - Torsdag

Då har man landat i skellefteå igen.
Bussresan var rätt jobbig eftersom att jag var riktigt trött o jag hade glömt o ladda min Mp3, så det blev o sitta utan musik några timmar, inte roligt. Denna gång lämnade jag även lilla gerbilen hemma, bättre att hon får vara hemma än att behöva flänga runt hela tiden. Blir att fara hem till påsklovet nästa gång en snabb sväng o då får hon sen följa med hit igen:)

Har hunnit träna lite på crosstrainern, har saknat den:P körde även lite styrka:)


10 Mars - Onsdag

Sitter här i pajala hos Josefin med henne o Linnea:) Har ätit middag o Josefin har en morotskaka i ugnen som vi ska käka med glass till, gott:) Härligt att få vara med flickorna igen:)

När jag kom hem i fredags kan man säga att jag hade riktigt otur. Jag stötte på min största fobi och ångrade verkligen att jag kom hem, mina småbröder blev magsjuka, usch så hemskt. Men som tur var så klarade jag mig undan från det, peppar peppar ta i trä.
Men annars har dagarna hemma varit rätt sköna:) Har varit ute väldigt mkt med djuren o familjen. Igår for även jag, william o pappa till ishockey plan o åkte skridskor, var länge sedan sist men det var rätt roligt:) Var även första gången jag såg william åka o han var riktigt duktig:)

5 Mars - Fredag

Då sitter man på bussen påväg hem till Tornedalen. Denna gång har man sällskap av Britta o Anna, så det känns roligare:) Det är ju ändå flera timmars bussresa så det är rätt drygt o åka ensam. Vi fick vänta i Luleå typ 1 o en halvtimma som vanligt, den tiden spenderade vi på Max där vi tryckte i oss en hamburgare var innan vi gick vidare till nästa buss.

Igår kväll så hade jag o Lina hårfärgar kväll, hehe:P Jag tonade Linas hår mörkbrunt medans hon gjorde ljusa slingor på mig, men det blev bra o vi båda blev nöjda:)


3 Mars - Onsdag

Lyckat! Jag började dagen med att bränna mig på min mugg med varm mjölk i. Så nu svider högra tummen och det börjar synas en vit blåsa, usch...
Blev ingen skola för mig idag. För det första ska jag plugga, försöka skriva färdigt svenskan iaf, sen om man kollar ut genom fönstret ser man kanske bara någon meter pga all snö som rammlar ner från skyn. Ska det aldrig sluta snöa?! Jag önskade mkt snö till vintern, men inte såhär mkt!

Idag fyller mammsen år:)2 månader...

...utan godis!
Det känns sjukt bra!


!!

Great! Jag har typ gjort av med hela studiebidraget! Hur fan lyckas man på typ 4 dagar?! Jag e fan extrem... Kan ju säga att jag e på jävligt dåligt humör o just nu vill jag bara gräva ner mig själv. Blir ingen klippning denna vecka o inte heller beställa kläder. Blir någon anna gång, om jag någonsin får pengar över till det vill säga...
Orkar inte göra provet i skolan imorgon, vet inte ens om jag orkar gå till skolan över huvudtaget. Har fortfarande arbeten som ska skrivas o vara inlämnade innan fredag, så det är bara o sätta sig o plugga. Japp jag vet att jag klagar, men här har jag all rätt till det.

Ja men ska sätta igång med att skriva på svenskan, sen hoppas jag att söta Emelie kan vara snäll o färga mitt hår:]

2 Mars - Tisdag

Morron Morron!

Igår var jag på stan en sväng och äntligen köpte jag en skumtoning och hårinpakning. Måste verkligen fixa till mitt hår. O just nu letar jag lite fakta om ljusarefärgning. Det sägs vara mkt bättre än blekning, fast det går bara att göra på naturlig hårfärg, men det passar ju perfekt till utväxten. Så ska leta upp någon färg o färga utväxten, sen lägga i skumtoningen. Det blir nog morsan som får leka min frisör när jag kommer hem, hehe:P Måste även gå på drop in nu i veckan o klippa mig. Jäklar vad hår är dyrt!:P Men roligt:)


1 Mars - Måndag

Idag är det 1 Mars, man kan ju inget annat säga än att tiden går sjukt fort! Om 2 dagar fyller till o med min kära mor år, så denna vecka blir det att vara en sväng på stan för att hitta något åt henne och sedan till pappa som oxå har fyllt år:) Någon som har förslag på vad man kan köpa? För hos mig står det stilla.

Nu ska jag plugga lite innan jag ska börja göra iordning mig till skolan.


RSS 2.0