Det senaste tillskottet i familjen, lilla Gimli!

 
Imorgon är det redan 2 veckor sedan den här lilla pälsbollen flyttade hem till oss. En liten Gimli! 
Sambon såg annonsen om han o hans kullsyskon o när jag såg han smälte jag, jag var bara tvungen att köpa han!
O vad han har växt på den korta tiden, tänkte på det när jag myste med kaninerna imorse när dem fick frukost.
Tingade han när han var 4 veckor o trodde faktiskt inte att han skulle få så mycket päls som han har haha. Nästa så att man borde sätta upp "luggen" i en snodd så att han ser något.
Han är av rasen Teddylöwen, en blandning mellan Teddydvärgvädur och Lejonhuvad kanin. Teddy är en väldigt lugn ras, men med lite lejonhuvad i sig så är han förhoppningsvis lite spralligare. En perfekt kanin för pojkarna att pyssla om. Han behöver ju mer pälsvård än en korthårig kanin, så det är tur att pojkarna vill hjälpa till att sköta hans päls.
Han är ju inte en avlad hoppkanin som Nelson är, men tanken är att jag ska börja hoppa med han. Det kommer kanske vara en större utmaning att lära han det än vad det var för Nelson, men det känns faktiskt spännande!

Från lättklass till medelsvårklass

 
 
 
 
I Söndags var det dags för tävling efter ett litet sommaruppehåll för vår del. Lillsyrran följde med som sällskap o fotograf.
Som varje tävling tänker jag att det får gå som det går.
För några veckor sedan blev Nelson jätte rädd för något, så rädd så att han sprang in i hagens staket o slog sig väldigt hårt. Efter det har han varit extra känslig för alla ljud när han är ute i sele o koppel, tänkte att det därför skulle bli samma sak på tävlingen.
Men än en gång överraskar den här lille killen mig! Han var knappt rädd för något o det gick hur bra som helst! Han kammade hem sin tredje pinne i lättklass rak som även är en uppklassningspinne. Så nästa gång vi ska tävla i rak bana blir det i medelsvår klass, spännande! Hindrena kommer då att vara max 8 cm högre och 10st istället för 8st. Märkte att Nelson blev trött i slutet av lättklass banan o ska han orka med längden på medelsvår banan så får konditionen tränas upp lite mer. Det gäller självklart för mig med för man blir trött av att tävla, speciellt om kaninen är snabb o springer genom hela banan.
Nu får vi se när nästa tävling blir. Jag hoppas att den inte är allt för långt bort, det är ju så roligt!

Plugg & Jobb

 
Godmorgon Lördag!
Har sovit 11 välbehövliga timmar inatt. Karln har jobbat igår kväll/natt så då jag ändå var ensam hemma o trött kändes det lika bra att gå o sova tidigt. 21.30 däcka jag på kudden o 8.30 slog jag upp ögonen. Trodde jag skulle vakna super tidigt, men inte då. Har varit en hyfsat intensiv vecka med både plugg o jobb så det är inte så konstigt att man blir trött.
Ska egentligen inte plugga under helgerna men jobbar jag mitt i veckan så får det bli lite plugg på helgen för att inte hamna efter så mycket, så idag ska jag sätta 2 timmar på det. Jag känner verkligen att jag lärt mig sjukt mycket från de 5 veckor jag jobbade i sommar på sommarjouren o ju mer jag lär mig desto roligare blir det. Jag känner mig även säkrare i min roll när jag är ute och jobbar och det är mycket tack vare de guldkorn som pedagoger som peppar och berömmer mig för det jobb jag gör! Så tänk på det, att bara några små positiva ord kan göra mer än vad du tror!

RSS 2.0