Första dagen på påsklovet

 
 
 
 
 
 
 
 
 
I Torsdags firade vi första dagen på påsklovet med att äta lunch utomhus o samtidig inviga vår grillplats.
Vi hade det supermysigt! Grillplatsen kommer att användas flitigt vinter som sommar. Tänk en sensommarkväll när det blivit mörkt o vi kan mysa framför brasan med att grilla korv o marshmallows.
Vi pratade än en gång om hur underbart det är att bo i hus. Hade vi bott kvar i lägenheten i stan så hade vi fått söka upp en grillplats o när vi väl hittat en hade vi fått dela den med 511 andra. Nu har vi lyxen att bara gå 5 steg så är vi framme vid vår egna grillplats på gården. Super enkelt, speciellt när man har barn.
O hur underbart är det inte med vårvintern?! Det är nog den här tiden på året som man njuter av solen som mest. Efter flera månader i mörker blir man så glad när man känner hur solen börjar värma ansiktet.

Årets första löprunda utomhus

 
Årets första löprunda utomhus avklarades i lördags. Under den lååånga mörka vintern glömmer man nästan bort hur underbart det är att springa ute i den friska luften.
Tyvärr så har jag lyckats dra på mig en rejäl låsning i vänstra sidan av ryggen, troligtvis efter löprundan. Känns som om att den är någonstans vid skuldran. Den strålar ner i höften och fram till revbenen, så att ta djupa andetag göra riktigt ont ibland. Använde mig därför av foamrollern på morgonens gympass och testade den för första gången på ryggen, super skönt! Ska skaffa en sån hem också, mjukar verkligen upp stela muskler.
Vaknade upp till en kall morgon, -23 visade termometern.
Vars försvann plusgraderna? Nå jo vårvintern har alltid sina bakslag så det är ju inget nytt men längtar väldigt mycket tills vinterkläderna kan stoppas undan.

Campusvecka

 
 
 
Äntligen helg!
Är väldigt sliten efter en intensiv vecka så idag har jag tagit en efterlängtad sovmorgon.
Vi har haft campusvecka på Ltu onsdag till torsdag. Tröttsamt, men såå givande!
Bild, musik&rörelse o drama är det vad vår halva vecka innehållt. Super roligt o det är synd att det här är den enda kursen vi har estetiska ämnen i, det som är så viktigt för barnen.
Nu ska dom sista skrivuppgifterna in så fort som möjligt för snart börjar den nya kursen som sträcker sig fram till sommaren.
På tal om sommaren så är sommarjobb är fixat o det blir inte på samma ställe som de 2 senaste åren. Ska bli riktigt roligt, nya erfarenheter tackar man inte nej till!

Nelson utvecklas i hoppningen

 
 
För mig o Nelson går hoppträning framåt. Har nästan bara hoppat 20 cm med han då han hade en period då han bara ville putta ner bommarna direkt det var lite högre. Jag tolkade det som att han helt enkelt inte ville hoppa högre så vi har kört med 20 cm ganska länge så att han inte ska ledsna på hoppningen.
Förra veckan när han var ute o skutta på gården så såg jag att han hade riktigt mycket energi i sin lilla kropp. Jag la fram bla det här hindret på 20cm som (2 bommar) o han hoppade över det utan problem. Det kändes som rätt tillfälle att testa 30cm (3 bommar) så vi körde på det. Jo men jäklar, han flög över som om han har gjort det tusen gånger tidigare! Super duktig liten kille jag har. Nu ska vi bara fortsätta på att träna i olika miljöer så är han nog redo att tävla i lättklass där hinderna är max 30 cm höga.

Kvalitetstid med lillkatten

 
 
 
 
 
 
 
Det är sportlovsvecka för lillsyrran o den spenderar hon hos mor o far. Därför får min lilla piga som annars bor med henne vara hos oss den här veckan. Som tur är har vi tre våningar i huset, så hon får en egen då karln min är allergisk. Men som jag önskar att hon kunde bo med oss på heltid! Hon är ju min lilla bebis.
Passade på att ta ut henne på gården i sele o koppel igår då det var plusgrader. Hon har aldrig varit ute i snö tidigare så hon var lite skeptisk. Att vara utomhus har aldrig varit hennes grej då hon är väldigt lättskrämd. Tror något hände henne då dom dumma människorna lämnade henne ensam ute när hon var liten. Hemskt, gör så ont i hjärtat när man tänker på att man kan göra så mot världens finaste o keligaste katt!
Däremot så tar hennes nyfikenhet över så även fast hon är lite rädd för att vara ute så är det ju så spännande att hon bara måste gå runt o kika lite. Så länge hon har en trygghet när hon är ute så ser man att hon njuter.
Lillgumman, älskar att få spendera kvalitetstid med henne!

Lugn helg tillsammans med Familjen Kardashian

 
Förkylningen blev värre än jag trodde så jag har haft en lugn helg tillsammans med Familjen Kardashian.
Nu är jag äntligen piggare och orkar vara i farten igen. Har fullt upp just nu. Men när dagarna nu är så mycket ljusare och längre än för bara några veckor sedan så känns allting så mycket lättare igen. Det är sjukt så beroende man är av dagsljuset. Jag längtar tills våren är här på riktigt, som tur är så är vi på god väg ditåt!
 
 

Sportlovsvecka

 
Sportlovsveckan är här för pojkarna o min karl o den tillbringar dom uppe i Tornedalen. Själv har man inga lov när man är student. Tog några välbehövliga lediga dagar i början av veckan, men i onsdags skulle en uppgift in o efter det har det varit full fart igen så att man inte hamnar allt för långt efter.
Har däremot lyckats bli förkyld. Igår morse vaknade jag o kände av det en aning, blev värre under dagen o inatt har jag sovit som en kratta. Vaknade vid 2 o kunde inte somna om förrän ungefär en timme senare pga halsen som kittlades. Ska leva på ingefärs te idag o hoppas på att förkylningen snabbt ger med sig, så idag blir det inte många knop. Blir bara att plugga, plocka lite här hemma, pyssla om djuren o soffläge.

RSS 2.0