En lugn långhelg

 
 
 
Den här helgen blev en lugn långhelg. Jag var klar med allt plugg på matematikkursen i torsdags så jag unnade mig faktiskt en helt ledig fredag. Imorgon kör praktiken igång och då kommer det bli ganska intensivt så det kändes faktiskt skönt att bara få vara den här helgen.
Så vad har jag pysslat med då, ja det finns ju faktiskt alltid saker att göra hemma, speciellt när man bor i hus. Jag har fått nå fnatt att det ska rensas här hemma så det har jag hållt på med i helgen. Har än så länge en överfull ikeapåse med saker o ting som ska lämnas till röda korset, men än är jag inte klar.
Har även pysslat om kaninerna. Städat burarna, motionerat dom, borstat hårbollen o även hopptränat med båda. Så skönt att vara ute o pyssla med dom utan att ha bråttom att göra något annat.
Igår kväll blev det bastu med karln o sedan en bra film, Gone girl. Somnade först vid 3 inatt men ändå vaknade jag 9.30. Älskar att man vred tillbaka klockan inatt, annars hade man vaknat först 10.30 o jag får alltid lite panik när jag vaknar efter kl 10, då känns det som att hela dagen har försvunnit.
Nu ska jag njuta av sista dagen på den här helgen!
 

Lillpojken 5år

 
 
 
 
I början på Oktober fyllde lillpojken hela 5år.
Det firades med kompisar, presenter, tårta, ballonger o skattjakt. En tacksam och lycklig liten kille! Presenterna staplade han i en fin hög och ljusen på tårtan fick han blåsa ut två gånger så att vi skulle hinna få det på bild.
Det var inte jätte fint väder utomhus men det satte inte stopp för barnen att gå ut o leta efter skatten som låg gömd någonstans på gården. Barnen fick även mysa med kaninerna och sedan blåsa jätte såpbubblor. Efter aktiviteterna utomhus blev det lugnare aktiviteter i form av film innan fler kalasgäster kom för middag, mera fika och lek.
När jag frågade honom på kvällen vad som hade varit det roligaste under dagen blev svaret "att mina gäster kunde komma". Att en 5åring säger ett sådant svar får en att bli så varm i hjärtat, att det bästa faktiskt inte var de materiella tingen.
En intensiv dag från morgon till kväll men det är så värt det när man ser lyckan i barnens ögon!
 

Gimli bland höstlöven

 
Lillplutten växer så att det knakar!
När han kom hem till oss var han så liten så jag tänkte att han inte kommer att bli så stor när han växt färdigt. Men nu är han bara just över 3 månader och har vuxit hur mycket som helst sen vi fick hem honom.
Sen det där med att ha en långhårig kanin... Jätte roligt att testa ha en ny ras som man aldrig har haft, men en långhårig kanin som skuttar runt bland de blöta löven var inte jätte roligt efteråt haha. Därför hoppas jag faktiskt att snön som föll igår nu är här för att stanna. Än så länge är den kvar. Mycket lättare för mig att borsta bort snö från Gimlis päls istället för en massa löv.
Testade faktiskt att hoppa med Gimli igår för första gången. Gick super bra, över förväntan! Nu är han ju inte avlad för hoppning, men jag anser att kaninerna mår bättre av att få hoppa då både kondition, muskler och psyket stärks på dem, så varför inte. Sen tycker jag att det är lite extra kul att utmana mig själv att försöka lära en kanin hoppa utan att den är avlad för det. Jag har lärt mig en hel del sedan jag har börjat tävla med Nelson, så det blir roligt att se hur långt Gimli kan komma.

RSS 2.0