Äntligen fredag!

 
 
 
Helgen är alldeles snart här o det känns så himla skönt efter en vecka med plugg, jobb o en förkylning som ligger o gror. Jobbade 2 dagar sen kände jag mig förkyld. Förskolebaciller är inte att leka med haha.
Utöver alla vardagsbestyr så har jag o lillpojken varit ute i lingonskogen o i lekparken de två kvällar då storpojken varit på träning. O för att hinna vara med pälsbollarna så mycket som möjligt så tog vi med oss lilla Svea till lekparken för lite miljöträning.

Ännu mera skolprat o en underbar vän!

 
 
Förra veckan hade vi terminens första innevecka på Ltu. Ena dagen var en heldag då vi först var på skolan hela dagen o sedan på kvällen gjorde vi ett studiebesök på en förskola i Luleå. Innan studiebesöket passade jag o denna underbara vän på att käka god thaimat o shoppade även loss på godishuset. Tänk vilken tur att jag fått lära känna en helt underbar vän via den här utbildningen! En som förstår "byaspråket" o "byahumorn" här i schtaan haha. Tack för att du är just du o alltid ger mig så himla bra energi!
 
Nästa vecka är sista veckan på terminens första kurs, sjuuuukt vad tiden går fort!
Känner mig så himla taggad på skolan just nu då man verkligen kan räkna ner kurserna, 6 kurser kvar sen är jag FÄRDIGUTBILDAD Förskollärare!! Tänk vad underbart att sen ha ett yrke! Jag har fortfarande listat ut om det är mitt drömyrke eller vad man nu ska kalla det, men jag trivs med det nu för tillfället o jag känner att det är det som är huvudsaken, att leva i nuet o att det känns bra. Barn gör verkligen inte den ena dagen lik den andra o det gör ju jobbet ännu mer spännande!

Ingefärsshot

 
Har länge tänkt testa det här men det har inte blivit av förrän igår kväll.
1 liter vatten
1 stor bit riven ingefära (med skal)
1 matsked honung
2-3 citroner
 
Super enkel att göra!
Riv ner ingefära i vattnet i en kastrull. Låt sjuda i några minuter. Rör ner en matsked honung. Låt svalna. Pressa sedan ner 2-3 citroner när den kallnat. Sila o häll ner i en flaska som du sedan förvarar i kylskåp. Klart!
 
Nästa gång däremot kommer nog jag ta mer ingefära eller att jag kanske inte silar bort alla bitar av ingefära då jag hade velat ha den liite starkare. Det ska kännas att den dödar förkylningsbaciller.

En händelserik vecka

 
Andra skolveckan är avklarad. Har inte blivit så mycket plugg som det borde ha blivit, anledningen är både roliga o tråkiga saker.
 
Jobbade på Tisdag, var super roligt att komma ut bland barnen igen. Har inte kunnat jobba på en månad då jag inte haft någon bil, fast jag har heller inte klagat på att jag fått lite sommarlov. Den här gången var jag på ett helt nytt ställe vilket alltid är lika spännande. Det som är bra med att åka runt o jobba på olika förskolor är att man ser var man kan tänkas jobba i framtiden. När jag sedan kom hem från jobbet hade karln lagat middag, musselsoppa. Hur gott som helst, speciellt med ett glas vin till. Vilken lyx!
 
Onsdag var däremot en mindre rolig dag. På morgonen upptäckte jag att lilla Viljo hade fastnat i höhäcken i buren o skadat sitt vänstra bakben så det var bara att ringa till djursjukhuset direkt de öppnade. Kl 13 fick vi tid att komma. Samtidigt som jag skulle ha ett obligatoriskt seminarium på internet. Jaa hela förmiddagen gick åt till att oroa sig för Viljo o fundera på hur jag skulle lösa det med att redovisa samtidigt som jag skulle vara hos veterinären....
Hos veterinären gick det ändå bra. Viljo var jätte nyfiken o charmade in sig totalt hos de som jobbade där. Det blev röntgen för han o han fixade det galant utan lugnande! Att ge lugnande till en kanin är alltid en risk så jag är så glad att han inte behövde det. Dem hade aldrig varit med om att få så fina röntgenbilder på en kanin utan lugnande förut o ville använda dessa bilder till hemsidan. Ingen fraktur syntes, troligtvis en rejäl stukning. Smärtstillande i 5-7 dagar o stillasittande i transportbur.
 
Torsdag var däremot en bättre dag igen. Viljo såg pigg ut o hans mage funkade, den kan nämligen bli trög av medicinerna. Men då jag såg att han mådde okej kunde jag åka iväg med min fina vän o hennes ena dotter till Ikea. Såå himla mysigt! Blev en del shopping bl.a. en ny tvbänk, kuddar till soffan, muggar, glas o.s.v. En super lyckad dag!
 
Planerna för helgen var att jag skulle åka upp till mor & far med alla pälsbollar. Men då lilla Viljo är skadad blev det en lugn välbehövlig hemma helg för mig då jag vill vara nära djursjukhuset ifall det skulle vara något.

RSS 2.0