Byte av rum

 
Det är redan Torsdag, den här veckan har varit lugn, nästan för lugn. Både jag o Karln är förkylda så vi försöker kurera oss.
Förra helgen när barnen var här bestämde vi oss för att byta rum. Jag o karln tog sovrummet här nere, äldsta pojken fick vårt sovrum på vinden o lillpojken fick ha kvar det rum pojkarna haft tillsammans men han fick göra om det precis som han ville det. Både vi o barnen blev super nöjda över resultatet! Alltså pojkarnas lycka när dom fick egna rum, det går inte ens att beskriva med ord hur underbart det var att se! Nu har dom i princip hela vinden för sig själva. Kvar är det bara lite småfix, som att hänga upp saker på väggarna, gardiner o skaffa lite nya möbler som behövs till pojkarnas rum o.s.v. Ska försöka komma ihåg att fota alla rum när vi fixat lite mer i dom så att ni får se.
Ute snöar o blåser det för fulla muggar. Blir väl en innedag igen med plugg o nässprayen. Tycker så synd om kaninerna när det är dåligt väder o dom får sitta i burarna. Men tar jag ut dom i det här vädret blir dom bara blöta o det är varken bra eller roligt för dom. Så dom får vila tills det blir bättre väder.

Liten har blivit stor!

 
 
 
Jämför de här bilderna med bilden nedanför. När vi hämtade honom rymdes han att sitta i mina händer.
Stor skillnad!
 

En tur upp till norr

 
 
Helgen gick lika fort som alltid.
For upp till mor & far på fredagen för att hämta hö till kaninerna, o för att umgås med familjen såklart. 60mil tur o retur för att kaninerna ska få mat, ja nog är dom då bortskämda haha. Inte har jag stor bil, men det ryms mer i den än vad man tror. 8 säckar hö fick plats så förhoppningsvis räcker det fram till April iaf, beroende på hur kall resterande av Februari o Mars blir.
Jag har inte skrivit det här, men nu har jag inga kaniner kvar hos mamma och pappa längre. Franzie, som var min sista kanin där, somnade in den 1 Februari. Finns hur mycket hö som helst kvar som nu inte kommer till användning så därför åker jag hellre dit och hämtar än att köpa någonstans här i närheten. Har ju möjlighet att då umgås med familjen samtidigt.
Känns jätte konstigt att inte ha några djur kvar där. Ända sedan 2003 har jag i princip varje dag när jag varit hemma gått ut o gett mat till kaninerna morgon och kväll, o pysslat om dom under dagen. Helt plötsligt finns det inga kaniner att gå ut till. På automatik kom tanken flera gånger nu ihelg att kaninerna ska ha mat. Tar nog ett tag att vänja sig. Så nu till våren/sommaren ska det rensas bland alla burar. De burar som är i dåligt skick ska till soptippen och de som fortfarande är fina kommer jag spara och fixa till lite så att Gimli o Nelson kan bo i dom när dom följer med mig norrut.
Helgen var annars väldigt lugn o mysig, mellomys och go mat. Tanken var att åka skidor på lördagen, men såklart skulle det bli -20 ute så vi var inte jätte taggade på det. Det får bli nästa gång!
 

RSS 2.0