Nyårslöften?

 
 
Det är nyårsaftons morgon o jag njuter av en kopp te från en av våra Elvis Presley muggar o skriver det sista inlägget på bloggen för i år. Att lämna ett år bakom sig känns en aning vemodigt samtidigt som det känns motiverande att ha ett nytt år framför sig.
Brukar ni ha några nyårslöften? Förut hade jag det, men då jag ändå aldrig höll dom så känns det onödigt att lägga press på en själv. Istället brukar jag skriva upp rimliga mål inför det kommande året. Mål som jag vill uppnå men även saker som är bra att tänka på för att utvecklas personligt.
Två av mina mål för år 2016 var...
Körkort - Check!
Fixa nytt sommarjobb - Check!
Är stolt att jag fixade båda av de här målen, men det största var att ta körkortet!
En stor tung sten som legat på mina axlar lyftes äntligen bort. Det känns fortfarande overkligt, att jag faktiskt har körkort o kan ta mig vart jag vill med bilen nu. Vilken frihet, underbart!
Kom ihåg att inte lägga för stor press på er själva inför det nya året,
o med det önskar jag er alla ett gott nytt år!

Julkänslan är som bortblåst

 
Tredje dagen den här veckan som jag sitter på bibblan i stan o pluggar. Pluggar mycket mer effektivt här än hemma men idag är det otroligt segt att komma igång. Självdisciplin är ett måste när man pluggar på distans. Har blivit mycket bättre på det men vissa dagar är det svårare. Idag är det fredag, man är trött o längtar efter helg, då är det tungt att skriva rapport. Har sjuuukt mycket plugg just nu. Under min praktik hade vi en kurs samtidigt som jag då missade o måste ta igen nu. Tur att föreläsningarna är inspelade. Så just nu skriver jag en rapport för praktiken samtidigt som jag förbereder inför seminarium och hemtenta i den andra kursen. Kan säga att det blir inte mycket julledigt för min del.
Julkänslan som var så stark i slutet på november/början på december har försvunnit nästan helt för mig. Vi firade lilla julafton för 2 veckor sedan o det kändes verkligen som riktiga julafton då vi hade tomte o allt, så julkänslan försvann som efter det o det känns som att det är Januari nu. Känns väldigt konstigt att man ska fira jul igen nästa vecka. Förhoppningsvis får man tillbaka lite julstämning iaf.

Lillplutten börjar tävla nästa år

 
 
Tränade lillplutten i hoppning igår. Gick jätte bra!
Höjer hindrena sakta men säkert för att han ska bli van med höjden som är i miniklass/lättklass, 20-30cm. Om allt går som det är tänkt ska han börja tävla i början på nästa år. Ska bli spännande att se hur det går, vad han tycker om det. Måste däremot skaffa ett hårband till hans lugg först så att han ser hindrena. Igår sprang han in i vissa hinder, haha stackarn.
Nog är det lite jobb med att ha en långhårig kanin, men det är så värt det! Älskar den här rasen! Personligheten är ju såklart olika från kanin till kanin även fast man har samma ras, men efter dvärgvädur/vädurskorsning så har det här verkligen blivit min favorit ras. Kanske lilla Gimli blir pappa någon gång så man får en liten minikopia av han, hade inte varit helt fel.
 

Första praktikperioden är avklarad!

 
Sist jag skrev här var dagen innan min 5 veckors praktik skulle dra igång.
Idag är det exakt en vecka sedan som jag hade praxisseminariumet där vi sammanfattade lite från vår praktikperiod. Nu har jag endast rapporten kvar att skriva sen är VFU 1 klar. Jag som trodde att det skulle bli 5 långsamma veckor men dem har bara susat förbi. Har varit roligt och lärorikt och det känns verkligen som att man tog ett stort kliv fram i utbildningen. Totalt har jag 1,5år kvar + 5 veckors praktik, det är ingenting!
Det känns självklart skönt, men samtidigt så trivs jag med att plugga och jag vet att jag kommer att sakna det den dan då jag är klar.

RSS 2.0