En 4e placering för min älskade lillskit!

För just över en vecka sedan var det dags för Nelsons andra hopptävling. Det blev ett långt uppehåll mellan December och April, men nu har jag ju körkortet i handen o då är det mycket enklare att ta sig iväg på tävlingar.
Jag hade inte så jätte stora förväntningar på att det skulle gå super bra på tävlingen. Nelson har blivit könsmogen o på våren får kaninerna oftast vårkänslor så han vill bara springa runt mina ben hela tiden. När vi tränat hemma på gården har han knappt velat springa framåt. Han har hoppat ett hinder o sen börjat snurra runt för att försöka springa efter mig hela tiden. Fick sen lite tips från en i klubben på hur jag kunde göra o det funkade faktiskt mycket bättre då. När vi åkte iväg på tävlingen så tänkte jag att det får gå som det går o jag tog det mer som en träning igen för oss båda.
Tävlingen var inomhus även den här gången o sist var Nelson väääldigt förtjust i lukten av andra kaniner på mattan. Konstigt nog var han inte alls lika intresserad av det som förra gången, blev lite förvånad med tanke på att det säkert fanns nån brunstig hona där.
Vi tävlade i Lätt Rak Ny klassen och han gick vidare till final och fick en 4e placering!! Det gick över förväntan o han är så duktig! Han har nog aldrig hoppat så bra som han gjorde på den här tävlingen o nu fick jag se att han faktiskt kan hoppa högre hinder än vad han vill hoppa hemma.
Nu siktar vi in oss på utesäsongen!
 

KÖRKORT!!!

 
Idag är det en vecka sedan jag gjorde uppkörningen och blev godkänd. 300kg sten föll från mina axlar, vilken lättnad!
Som jag har kämpat med att plugga 100% (förrutom en vecka där det blev 200% då en kurs började samma vecka som det var sista veckan på en annan kurs), plugga körkortsteori, förbereda inför uppkörning och samtidigt hinna umgås med familjen, ta hand om djuren o.s.v. Har inte varit det lättaste, men det gick ju vägen ändå. Ligger lite efter i det vanliga plugget men det är lätt värt det!
Kände mig vuxen när vi köpte huset, men NU känner jag mig vuxen på riktigt hehe.

En kort påskhelg

 
 
För vår del var påsken över ganska fort. Vi myste framför tvn onsdag o skärtorsdag med 2 kg lösgodis som karln min kom hem med, o så grillade vi som ni ser i inlägget tidigare. Fredag förmiddag åkte storpojken iväg, o ja utan barn känns inte påsken lika speciell. Karln hade spelning under helgen och jag åkte iväg till grannstaden för att mysa med lillkatten medans lillsyrran var hemma på påsklov hos mor o far.
Nu är det redan en vecka sedan det var påsk, helt sjukt vad tiden går fort. April månad är här, månaden där snön (förhoppningsvis) kommer att försvinna.

RSS 2.0