Internationella Dansens Dag

Det e tungt att ha dans hela dagarna. Jag är en sån människa som behöver luft, få andas ordentligt. Stressen gör att jag är väldigt känslomässig just nu. Men det ska bli så spännande o se det färdiga resultatet.

Knäna och fötterna är täckta med blåmärken efter dansen, men det får man ta. Knäna är inte riktigt helt hundra än, men lite bättre än igår iaf. Men det är roligt o dansa, o nu när danserna typ är helt färdiga så är det mkt roligare:)


Nästan alla i klassen fick sina studentmössor idag, så nu kan jag visa upp min fina mössa:)
Är nöjd med den, lite stor bara på mitt lilla huvud men det fixar sig med att våga håret:)

28 April - Onsdag

Hoff nu ska jag lägga mig under täcket o sova... Orkar inget annat.
Har överansträngt mina knän eller ngt, så det var rätt tufft att dansa idag.
Just nu är skolan mitt liv, hemskt det låter.
Nej nu tar stressen o känlorna svällar över, lika bra att lägga sig innan det blir värre....


ÅHhhhh

Deprimerande, jag var tvungen att ta ut min piercing... Helvette
Varför ska just jag ha så sjukt lätt att få infektioner?
Denna dag har börjat skit dåligt, får se hur resten av dagen går...

26 April - Måndag

Ligger på dansgolvet på en av danssalarna på skolan.
Jag e trött o ryggen värker. Hur ska denna vecka gå ifall det redan känns tungt?
Ska lägga mig o sova direkt jag kommer hem ikväll.

Jag har iaf bestämt mig för att söka till lite distansutbildningar till hösten.
Det är hundskötare, Anatomi/fysiologi och Träningslära. Så idag har jag sprungit o kopierat upp o skrivit ut massa papper. Var även o fixade mina betyg från syon. Ingen lugn stund här inte.
Imorgon blir det att skicka in till hundskötarutbildningen o hålla tummarna att jag kommer in på den:)
Fick även råd av skolsköterskan idag hur jag skulle kunna få tag på en lägenhet till hösten. Så jag hoppas det kommer funka.
Optikern måste jag oxå till o fixa nya linser, dom jag fick förra veckan passade inte. Sen ska jag även skriva in mig hos arbetsförmedlingen o Prov på fredag i NkB
Hur ska jag hinna med allt detta när våra skoldagar kommer att vara till tidigast 20.00 hela veckan?

Ja nu fick jag skriva av mig lite. Så nu är det bara att vila lite innan vi ska dansa igen.
Önska mig lycka till!

25 April - Söndag

Har suttit ute en stund o njutit av vårsolen:)
Snart är sommaren här!

24 April - Lördag

Helg, så skönt! Får verkligen vila ut ordentligt. Sovit mer än 10 timmar inatt och det behövdes verkligen efter en hel vecka i skolan:) Har inte skolkat en enda dag, känner mig riktigt nöjd:)
Nu 3 veckor framöver är det bara dans, dans o åter DANS:) Känns så himla roligt:) Sen e det 4 veckor kvar o sen tar jag studenten:D Känns riktigt bra det här:)
Måste bara hinna med alla läxor, men det ska nog fixa sig:)


Min o lillbrorsans söta Zénit:)

Studenten:)

Nu har jag bestämt mig, jag ska inte ut o festa studentdagen:) Jag ska vara med mina nära o kärat:) Ska göra en fin tårta till mig själv o fira det på ett lugnt sätt:)


22 April - Torsdag

Trodde att dagen skulle bli hemsk, men den har funkat.
Var till optikern o fick nya linser, ska testa dom ett tag o se hur dom passar.
Har även dansat hela dagen i skolan, slutade nu först kl.20. Har gått bra o det går framåt med lärandet av danserna:)

Härligt att komma till skolan o se att Rocio är där igen:) Som gamla tider;)
Glad att du e här gumman!


Dans:)

Gårdagen var lång. Har sovit som en stock inatt.
Vi hade dans typ hela dagen i skolan. Riktigt duktiga var vi faktiskt även fast tröttheten smög fram där i slutet. Men vi gjorde en helt ny dans, "skrotdansen" och sedan fick vi lära oss street dansen:) Så nu börjar det kännas mkt bättre:)

Kom o se våran Dansföreställning:)
Premiär 9 Maj kl.18 på Nordanå!Lilla Broccoli på promenad på påsklovet:)

Plugg


Jag 14 år:P

Arbetsmiljö arbetet är inskickat o Keramikern o glaskonstnären var färdigskrivet redan ihelg.
Nu blir det att ta en liten paus o sedan börja med att räkna matte o plugga inför Svenska nationella skriftliga.


Måndag - 19/4

Väldigt kort skoldag idag:)
Keramik, lunch, samhälls o sedan for vi till Nordanå för att se Teatrarnas sluproduktion. Jäklar, när man såg den började vi tänka på våran egen slutproduktion som har premiär mindre än 3 veckor!! O vi har en hel del kvar att göra.
Kostymerna har vi knappt börjat med o danserna ska läras ut + troligtvis 2 nya danser som ska göras. Jag kan bara säga en sak, dom 3 närmaste veckorna kommer vara tuffa, men roligt:)

Var även en sväng på stan idag o gjorde hål i örat:)
Blev en sån här i vänstra örat:)
Men ska inte o har inte en ring i den, utan en plopp.

...Det är hemskt att Cancern tar så många liv.
Många fina människor runt omkring mig har tagits av cancern, och nu har det hänt igen...
Jag hoppades på att det inte var sant, men tyvärr...
Vila i Frid!

Lillgumman, önskar att jag kunde göra något!
Jag, Ida o resten av vår familj finns för dig!

18/4 - Söndag

Då e det söndag igen, skola imorgon då.


Bilder säger mer än tusen ord:P

Ja den här bilden var från när jag gick i 9an, lite skillnad:P...

Livet är verkligen orättvist!
Hoppas bara att det inte är som jag tror att det är...

17 April - Lördag

Nu e det helg, känns väldigt skönt att äntligen få sova ordentligt o slappna av!
Igår förde jag lillsyrran ti bussen där storsyrran redan va, så jag slapp följa med upp till Luleå:) Nästa gång lillsyrran kommer blir väl till våran dansföreställning. Hon blev rätt nyfiken att se hur den kommer att se ut eftersom att hon fick se oss träna till den, så det blir väl att hon kommer o ser resultatet:)Svenska nationella muntliga

Svenska nationella muntliga

Min förra klass var den värsta på hela skolan, det sa både lärare och föräldrar. Vi gick med varandra från förskolan till 9an och med åren blev det bara värre och värre.Grupperingar, fula ord, blickar var vad våra skoldagar innehöll mesta dels. Jag och en av mina bästa kompisar kämpade oss igenom skoldagarna, vissa dagar var bättre än andra. Vi försökte vara starka och stötta varandra. Vissa gånger bröt man ihop, medan andra gånger kände man sig tillräckligt stark för att kämpa emot och säga ifrån.

 

Varken lärare eller rektorn brydde sig speciellt mycket om vad som på gick. På lektionerna fick man ofta höra något dumt från dom andra tjejerna i klassen. Självklart sa dom inte namnen rakt ut, men man förstod direkt att dom menade oss. Lärarna bara ryckte på axlarna och fortsatte med sitt. Blickarna vi fick var nog det värsta. I deras ögonen kunde man se deras hat mot oss, men om man tittade riktigt noga kunde man även se deras dåliga självkänsla och osäkerhet.. Människan är ett flockdjur, det var bara i grupp dom vågade trycka ner oss, ensamma var dom svaga och fega.

 

Bilden Skvallerbyttan, av August Malmström tycker jag visar hur det var för oss. På bilden står det 9 stycken yngre barn på en stenbro. En av flickorna står i mitten, alldeles ensam och gråter. Hennes hatt och korg ligger på marken framför henne och hon torkar tårarna i en sjal. Dom andra barnen står på varsin sida i 2 grupper och kollar på henne, men ingen verkar vela trösta henne. För oss var det vi som stod i mitten o kämpade, och resten försökte trycka ner oss ännu mer. Dom visade aldrig någon ånger eller medlidande. Oftast drog dom in ännu fler personer som dom fick emot oss, och när vi försökte försvara oss var det vi som råkade illa ut och fick ha samtal med rektor eller lärare Vi 2 stod ensamma i mitten mot ett tiotal personer.

 

Gruppen Simple Plan upptäckte jag när jag gick i hösten i 8an. Deras musik och texter träffade mig rakt in i hjärtat. En av deras låtar heter ”Me against the World” den texten passar helt perfekt in på det som jag och min kompis fick uppleva och känna. Texten beskriver att man ska kämpa för sig själv, vara stark och inte låta någon annan få styra ens liv. Ingen ska på något sätt få trycka ner en. Man ska vara den man är, och vara stolt över sig själv. Låten gav mig styrka för att fortsätta kämpa.Jag hade bestämt mig för att inte låta dom vinna, och det gjorde dom inte, det var jag som vann över dom. På avslutningen i 9an kände jag mig så stolt över att jag klarat mig igenom dessa år utan att ge upp. Jag kämpade för mig själv, mot dom personer som ville förstöra för mig precis som i texten. Idag är jag stolt över mig själv, och tycker synd om dom, att dom var tvungna att betée sig som dom gjorde. När jag möter dom, i mitt nya jag, går jag stolt förbi med ett leende på läpparna.

 

Det fanns personer runt omkring mig o min kompis som hjälpte och stöttade oss. Våra familjer och våra andra vänner såklart, men även på skolan fann vi till slut en person som äntligen var på våran sida.Lars Gunnar Forsberg eller LG som han kallades blev våran nya SO lärare i 9an. Bara efter några lektioner blev han min nya favoritlärare. Han var en positiv människa och man såg på honom att han älskade sitt jobb. Han lyssnade på oss elever, och jag o min kompis kände att han var den personen som vi kunde berätta allting för.. Att få berätta för en lärare var verkligen en lättnad, och han hjälpte oss igenom det sista året på grundskolan.

 

Efter 9an hade jag bestämt mig för att börja om på nytt, på ett ställe där jag inte kände någon. Det blev här, i Skellefteå och jag kan inte mer än tacka er för att ni är en så underbar klass och att ni positivt har förändrat mitt liv!

 


15 April - TorsdagDå var det redan Torsdag. Den här veckan har gått fort. Det enda jag har gjort är pluggat, dansat, ätit känns det som, har knappt sovit ngt.
Just nu är det mycket i skolan, sjukt mkt! Men det ska gå, jag ska hinna göra allt innan studenten. Idag blir det att finslipa mitt tal och skriva/skicka in mitt pm. Det är dom planerna jag idag har med läxorna. Sedan har jag planerat att innan veckan är slut ska jag ha skickat in arbetsmiljön, bli färdig med keramikern och glaskonstnären, skrivit loggboken för den här veckan, räknat matten och troligtvis kollat upp vad jag ska plugga till NKB provet. Det är mycket, men jag ska klara det!
Nej nu blir det att göra iordning sig för denna dag. Snart skola och jag ser fram emot dansen:)


13/4 - Tisdag

Duetten är i full gång, tror att det kommer bli riktigt bra:) Har kommit igång bra och hunnit långt. Kan tänka mig att imorgon blir vi nog helt färdig med den:)

Jag i syrran gick även en stan på stund idag o shoppade.
Ida hittade ett par fina ljusa jeansleggins, själv hittade jag bara ett par trosor som var på rea för typ 25 spänn:P Värt:)

Även denna kväll går åt till pluggandet. Känns lite tråkigt att jag o syrran inte hinner göra så mkt, hade tex fara o simma ngn dag, men det kommer vi nog tyvärr inte hinna med pga mina läxor:/
Nej nu blir det att fortsätta med läxläsningen en stund till innan man sen ska hoppa i säng o se vad morgondagen har att erbjuda. Ingen avancerad dans på morgonen så det blir sovmorgon, skönt:)

Om min lilla Cajsa hade levt hade hon blivit hela 6 år idag<3Natti!

Plugghäst?

Jag har skrivit på samhällsen, mitt svenska pm till nationella provet och även loggboken.
Nu är huvudet tungt pga av stress och trötthet o ögonen är överansträngda. Så nu blir det att börja göra iordning sig och sedan sova. Känner verkligen att jag behöver det.
Imorgon på morgonen har jag kermaik, då blir det att fortsätta med min mosaik elefant:P

12/4 - Måndag

Det är redan kväll. Syrra sitter o ser tv o jag försöker plugga lite.
Guu vad dagarna går fort!

Hade skola till klockan 17 idag, dans sista lektionen och idag bestämmdes det vilka som ska dansa vilka danser:) så skönt att det blev bestämt, då kan man fokusera på dom danser man ska vara med i:) Jag ska vara med i duetten, känns riktigt roligt o verkligen spännande:) Vi började med den idag o än så länge går det framåt o jag e nöjd med valet:)

Studentklänningen o mina foton kom idag:D:D Men dit hem. Så imorgon ska morsan skicka vidare klänningen hit, o fotona tar hon med sig när hon kommer hit för att se våran föreställning:)
Rosa klänning:)Blev alldeles förtjust i denna rosa klänning från H&M, 199kr.
Passar perfekt o i min favoritfärg, kan inte bli bättre:)

11/4 - Söndag

Nu är man tillbaka i skellefteå, denna gången är lillsyrran med:) Hon ska praoa på dansprogrammet 2 dagar o resten av veckan på Myrorna. Lite variation att komma hit o praoa än att alltid vara där i lilla byn.

Ja lovet då, det har varit väldigt lugnt. Har varit hemma typ hela lovet. Åkte till Mormor o morfar med morsan på torsdag, sov där till fredag o var där tillsammans med kusinen:) Det var nu ett tag sedan man träffa henne så vi hade en hel del att prata om:)
Har även varit duktig o gymmat, promenerat 10 000 steg varje dag o skidat. Kaninerna har varit ute så mkt som möjligt o jag hann även en sväng till pajala för o klippa mig:) Så nu är topparna lite fräscha iaf:)
Nu är det bara att ladda upp inför en ny vecka, ser inte fram emot skolan.

Lite bilder från lovet
-

 

Hemfärd:)

Nu blir det att packa det sista o göra sig färdig för snart bär det av till tornedalen o hem till familjen:)


RSS 2.0