Julstämmning:)

Jag älskar julen! Det är verkligen den bästa högtiden enligt mig. Allting är så mysigt. Tända ljus, skön julmusik, fint pyntat i hela huset o en massa mysiga lampor både inne o ute. Ett ljus tänds varje advent, Lucia, ja allt som har med julen att göra är helt underbart!
Alltid dagarna efter jul, då juldagen o annandag jul är förbi så får jag alltid en liten såkallad "juldepression". Det känns hemskt att den underbara högtiden är över o snart kommer nyårs som jag inte är så jätte förtjust i.

Julklappar snurrar iaf i mitt huvud idag. Har klart till lillsyrrans och halva yngsta lillbrorsans. Idag ska jag beställa morsans, pappa o isak vet jag vad jag ska köpa till så massa julklappar e pågång:)

Julpyntet då, hur tycker ni att det ska se ut? Jag tycker att det ska vara det vanliga hederliga julpyntet. Tomtar, glitter, grön gran osv.
Hittade detta igår på Rusta, fyfan säger jag bara, så sjukt ful!!!:P


-

 

-







29 Oktober - Fredag

Har känt mig extremt lat dom senaste dagarna. Känner samma sak idag, villl bara vara hemma, ta det lugnt o göra precis vad jag vill.
Men ska iaf in till stan idag o träna på gymmet, efter det blir det att gå på stan o köpa lite kattleksaker till Mira o köpa halloween saker till ikväll. Peppen är nere på noll, men vi får väl se hur det blir...

Drömde inatt om att jag tatuerade mig, precis det jag ska tatuera om 12 dagar. Men jag hoppas att det går bättre i verkligheten än vad det gick i drömmen:P




BodyJam!



Perfekt träningspass för mig
! Olika dansstilar som dom blandat ihop till ett träningspass.
Svettigt o sjukt roligt!
Jävlar vad adrenalinet pumpade!:D

Jag är ingen morgon människa!

Sant!
Jag är absolut ingen morgon människa. Jag är alltid seg på morgonen o först till kvällen kommer jag igång:) Jag har suttit i morgonrock fram tills nu o spelat Sims 3. Men nu ska jag vara duktig o göra hushållssysslor o sedan baka bröd så att vi har något gott till frukost. Ikväll blir det träning:) Har träningsvärk från gårdagens träning men som sagt, träningsvärk tränas bort!


Hujja vilken dag...

Uscha detta blev en väldigt seg dag.
Har väl städat lite, men annars har jag gått runt i morgonrock hela dagen. Har skrivit klart mina cv:n som jag ska skriva ut i bibblan här någon dag, kanske idag, o sedan söka jobb/praktik. Måste ju sätta igång någon gång.

Nej nu sticker jag in till stan för att gå på ett pass på friskvårds, S.P.Y.C (Styrka, pilates, yoga, core). Ska bli skönt o träna (har egentligen inte lust idag, men måste försöka intala det för mig själv!)


Seg dag...

Oj oj, det här känns som om det kommer bli en vääldigt seg dag.

Ja min lilla gerbil Huldas knöl vid ögat har blivit större, såg det igår kväll. Jag fasar verkligen för att kolla till henne idag, vill verkligen att knölen bara ska försvinna... Visst många säger säkert, "men äh det är ju bara en liten råtta". MEN för mig är det inte så! Det spelar ju absolut ingen roll hur stor eller litet djuret är, den är som en familjemedlem ändå. Så troligtvis blir det att ringa veterinären imorgon, vill inte se henne lida...

Nu ska fortsätta med ett litet projekt som jag håller på med o mysa med Mira. Visar upp det om någon dag.


Min söta lilla Berta


-

 

Jul stämning:)

Har drömt jätte mkt inatt, o varje gång jag har vänt mig har jag vaknat av att kroppen gör ont, träningsvärk, härligt! Idag blir det att ta en vilodag o bara stretcha o mjuka upp kroppen:)
Julstämning har jag oxå börjat få, när snön kommer tänker jag direkt på jul, det är verkligen min favorit högtid! Allting är så mysigt då. Mysiga belysningar överallt, ljus, varm amysiga kläder, julmusik...underbart!

Livet är inte på min sida just nu. Min lilla gerbil Hulda har fått en knöl brevid hennes vänstra öga, märkte det igår kväll när jag skulle ge mat till henne, o tyvärr så har jag en känsla av att det är en tumör... Så nu blir det bara att avvakta o se, blir det värre så måste jag tyvärr ringa veterinären för avlivning, jag tänker absolut inte låta min lilla lilla flicks lida...


Före & efter bilder

Såhär ser mitt hår nu ut efter besöket hos frisören


Före bild


Så man kan se lite skillnad. Det är fortfarande rätt slitet men fick bort det värsta.
Köpte även denna inpackning som ska vara bra mot "sönderblekt" hår. Bara namnet på den säger ju sitt;)

249kr från Hair& Face, Karma.
Rekommenderar verkligen den frisörsalongen.
Jätte trevlig personal! Duktiga frisörer o jätte fin salong.
Tummen upp!

Gymmet o Frissan:)

Nu far jag till stan.
Ska väl bara köra lite kondition som vanligt o sedan köra mage och rygg. Sedan kl 17 blir det att toppa sig, ska inte ta mkt, bara 1 - 1 1/2cm, så kommer nog inte märkas så mkt, bara se fräschare ut:)


Jag idag:)

-

 

21 Oktober - Torsdag

Träningsvärken kände jag direkt när jag vakna. Axlar, armar o bröstrygg är stela o ömma, även fast jag försöker vara duktig o stretcha så är iaf ryggen alltid stel. Voi Voi..
Men idag blir det nya tag!
Ska först in till stan för att rasta Celine. Efter det ska jag på gymmet o köra ben o rumpa:)
Funderar även om jag ska orka boka in mig på ett Core pass imorgon som är kl 6.45 - 7.25. Skulle vara jäkligt roligt, men jag är ju inte den morgonpiggaste människan:P Men ska fundera vidare:)

5 år sedan...

...denna lilla dam somna in


Kommer ihåg den dagen som om den var igår...
Tårarna rann, ansiktet var söndergråtet i dagar..
Jag skulle verkligen göra vad som helst för att få min Cajsa tillbaka<3

-

 

Jag o vädret är inte sams!

 
 
 

Har redan hunnit vara till stan fram o tillbaka. Var o rastade hunden i 1 timma. Vädret var ju inte det bästa idag heller, men mkt bättre än förra veckan!
Vi tog en skön skogspromenad o samtidigt hade jag Mix Megapol i öronen:)






Emetofobi

Fick just veta att det är det min fobi heter.
Så japp, emetofobi har jag.
Hemskt!

Bobby flyttar

Bobby flyttar idag till en annan fodervärd. Kommer sakna den lilla björnen, men det är bäst så:)
O nu har jag bestämt mig för att behålla lilla Mira!
Bara ingen ringer på annonsen som imorgon är om henne i Norran så är hon min:)


Husfolk? Eller finns det en naturlig förklaring?

Jag har varit med om en till grej idag. Min lägenhet är väldigt gammal, hela huset är gammalt o det är många äldre som har dött här. Så lite då o då har jag iaf varit med om konstiga saker som jag inte riktigt har någon förklaring till. Så imorse hände det igen...
Jag hade lagt mig. Halv sov men var fortfarande vaken. Jag hade dörren öppen lite till köket o hallen för att katterna inte skulle känna sig ensamma. Jag låg med ryggen mot dörren när jag börjde höra massa människor som gick i hallen o köket. Fort gick dom, precis som om dom bara passerade o många var dom. Jag försökte vända mig om för att kolla vad det var som pågick där men jag kunde inte röra mig! Kroppen var tung som en sten. Mira låg bredvid o jag försökte prata med henne men fick inte ut ett ljud. Tänkte även ringa nån eftersom att jag blev så rädd men kunde inte eftersom mobilen låg på golvet brevid sängen o jag kunde inte förflytta mig någonstans.
Det var då första gången jag blev så rädd i den här lägenheten.
Ingen aning vad detta kan ha varit, men nånting var det o jag har ingen förklaring till vad det var...

Men jag tror på såkallade husfolk, gör du?

The Sims 3

The Sims 3, jävlar vilket spel!
Men det är farligt, man blir verkligen fast framför datorn:P


-





-

 

Katter som fotomodeller

Fotografen har varit här. Katterna var så duktiga. Märkte lite hur Bobbys personlighet var nu. Han låg på bordet o poserade precis som om han tänkte "Vad snygg jag är". Efter en stunds fotande kom det en stoor suck från honom, men sen fortsatte han se lite sådär fisförnäm ut, haha;)

Kvinnan som ringde o skulle komma idag o kolla på Mira ifall det var hennes katt har hört av sig o hon hade kollat på bilder på hennes katt men det stämmde inte med Mira. Så nu ska jag fundera o fundera, ska jag behålla henne?


17 Oktober - Söndag

Sitter o väntar på att fotografen ska komma o kvinnan som ska kolla på Mira.


Mira

Har lite ångest över att Mira kanske ska åka imorgon. Jätte bra ifall hon kommer till sitt rätta hem, men jag är så fäst vid henne så det kommer bli riktigt tungt o jobbigt. Min lilla Mira...
Önskar hon kunde bli min på riktigt... :'(

16 Oktober - Lördag

En kvinna ringde idag, hon ska komma o kolla på Mira, tros vara hennes ägare, så får se då. Bobby har blivit hallt i högra framtassen, stackarn måste ha slagit i den rejält.

Här är Bobby:)

Vårt lilla nya tillskott, Bobby, här är han:)


En stor o mysig katt, verklig kelig hela tiden o springer efter en vart man än går o vill ha uppmärksamhet. Synd bara att han o Mira inte kommer övverens än, så Mira är i vardagsrummet o Bobby får vara i kök, hall o toaletten. Tycker synd om min lilla Mira. Men hon är nöjd så länge hon slipper se honom.

På söndag kommer iaf en tjej hit som ska fotografera dom för Djurskyddet.

En till liten katt hos oss

Just innan jag var påväg till stan för att göra lite ärenden ringde dom från Djurskyddet o frågade om jag kunde ta emot en till katt som upphittats. Några timmar senare så landade Bobby hemma hos oss. En stor svart lurvis kastrerad hankatt som är riktigt mysig. Tyvärr så gillar inte Mira honom så värst mycket o direkt hon fick syn på honom gömde hon sig under en hög med filtar o kuddar o där låg hon i några timmar.
Troligtvis så har Bobby bara sprungit bort o har ett hem, eftersom att han är kastrerad. Så jag hoppas verkligen det. Han är normalviktig o verkar må fin fint. Båda har blivit avmaskade idag så nu blir det att fixa kattschampoo o duscha båda här någon dag.
Sedan väntar veterinärbesök där dom ska hälsoundersökas osv.

Gårdagens träning

* 1 timmas promenad med hunden (i världens sämsta väder)
* 30 min crosstrainer (hade på rätt tungt motstånd så körde hårt!)
* Biceps o Triceps (hantlar)

14 Oktober - Torsdag

Lilla Mira sover så sött hela tiden.
Stackarn verkar vara rejält utmattad. Äter o dricker bra det gör hon:)
Hon är så söt när man ropar på henne så svarar hon tillbaka med en ljus liten röst, sötnos;)


Mixtrar med Photoshop:)

Har lärt mig nu på photoshop hur man gör svartvitt med förgdetaljer:)
Lär mig mer o mer:)


Avklarat!

Morgonpromenad - avklarat!
Postat paket till ena lillbrorsan - avklarat!
Frukost - avklarat!

Nu väntar disken på mig

Här får ni se söta lilla Mira:)

Lilla Mira

Godmorgon!
Tidig morgon idag.

Igår kväll hämtade jag katten från polisstationen. Oj jag blev förälskad vid första ögonkastet! Men jag förstår inte hur människor kan vara så grymma! Att lämna en alldeles oskyldig katt för att dö bara för att sommaren är slut. Tycker alla människor ska tänka igenom ett köp innan dom ger sig in på något! Fyfan vad jag är sur!
Katten (som fått namnet Mira) är alldeles underbar! Sköldpaddsfärgad o jätte gosig. Jag var beredd på att hon skulle vara skygg, men nejdå, hon ligger i min famn o myser medan jag skriver det här. Hon är väldigt mager, men det ska ändras på! Fick hem mat o en kattlåda igår från en från djurskyddet så lilla Mira har ätit o druckit vatten riktigt duktig. Så nu är det bara att hålla tummarna att hon får upp hullet så fort som möjligt:)

Bild kommer senare:)

Fodervärd åt en liten katthona

Oj vad jag har sprungit runt på stan idag. Fick iaf nästan allting köpt som jag behöver. Men jäklar det var inte lätt o hitta en affär där dom säljer garn! O till slut när jag hitta en hade dom lunchstängt. Får bli att köpa det nästa gång jag åker in till stan. Ska nämligen sticka en egen tubhalsduk:)

Mejlade även djurskyddet idag om att jag kan vara fodervärd åt nån hemlös katt som söker efter ett permanent hem. O när jag satt på bussen hem så ringer dom o säger att en man har hittat en mager katthona som är ca 6 mån i hans stuga. Troligtvis några grymma människor som dumpat henne efter sommaren! Fyfan för såna människor!! Hur som helst så får jag henne i efter middag, känns så bra att kunna hjälpa ett hemlöst oskyldigt litet djur. Här hos oss ska hon få mat, värme o kärlek tills hon hittar ett permanent hem<3


Designen på bloggen!

Som sagt så känns det som om att det behövs en förändring här på min blogg, så håller på att bygga om. Kan ta ett tag, o tills dess får det se ut såhär, opersonligt o tråkigt.


12 Oktober - Tisdag

Morgonen startade jag med en 25 min powerwalk. Skönt!
Men jäkligt kallt om öronen, så nästa gång tar jag mössan med:)

Frukosten bestod av havregrynsgröt. Har verkligen märkt hur mkt det ger att äta det, man håller sig mätt väldigt länge:)

Nu blir det att göra iordning sig för att om ett tag fara in till stan för att göra lite ärenden.


-

 

Skogspromenad med lillbrorsan:)

Jag o brorsan tog en lång skön skogs/älvs promenad i onsdags tror jag det var. Jätte skönt! o härligt att få umgås med lillskiten igen;)






I´m Back!

Tillbaka i Skellefteå:) 
Imorgon blir det redan att fara till stan för att göra ärenden. Känns lite jobbigt, men hoppas på positiva besked:)

Kanel 6 år!

Grattis!
Kanel fyller 6 år idag!
Gammle gossen..



Ny bloggdesign o hemfärd

Just nu håller jag på att fixa en ny bloggdesign. Kommer inte att bli färdig på ett tag eftersom att jag samtidigt håller på att lära mig använda photoshop, men det går framåt:)

Nu ska jag sätta igång med mina måsten. Ska tvätta lite kläder, duscha, diska o packa. Imorgon åker jag hem till familjen. Ska bli roligt att få komma hem en sväng o träffa familjen, kompisar o djuren:) Sen kan jag nog inte komma hem förrän nån gång i november.

Kanelbullens Dag!

Men idag blir dte nog inga kanelbullar, utan det blir istället matbröd:)

Har sovit i 12 timmar, det behövdes. Nu blir det att äta frukost!

-

 

Little black dress



-

 

-

 

Mat o ryggont

Pirogerna blev riktigt goda för att var första gången jag gjorde såna. Ryggen tog dock stryk på att gå o stå hela dagen, först stan o sen massa stök här hemma.


1 Oktober - Fredag

Många som fyller år så här års:) Igår fyllde min kära mormor år, idag min underbara lilla Berta blir 1 år.

Så, Grattis Berta! Saknar min lilla dam:)


RSS 2.0