Ute i kvällssolen

 
 
 
 
Oj vad sommaren är efterlängtad!
Igår kväll valde vi att gå ut en stund innan det var dags för pojkarna att hoppa i säng. Även lilla Svante njöt av att få skutta ute i gräset. Vi påminner varandra fortfarande, "Tänk om vi bott kvar i lägenheten, då hade vi inte kunnat göra det här!".
Nu längtar jag bara till att bli frisk (har dragit på mig en långdragen o envis förkylning) o att den här terminen på skolan ska ta slut så man kan njuta ordentligt av sommaren. Inte kul att behöva sitta o skriva rapport när solen skiner så fint. Men snart så, bara att kämpa på den här sista veckan!

Debut på utomhussäsongen o första uppklassningspinnen!

 
Idag var det äntligen dags för vår debut på utomhussäsongen! Perfekt väder, inte för varmt o inte för kallt. Som varje tävling så tänker jag att det får gå som det går, även kaniner kan ha dåliga dagar o det är helt okej. Vi gör det för att det är roligt!
Tävlade i 2 klasser, Rak lätt 1 o 2. Det blev final i båda klasserna o Nelson fick en 2:a o en 4:e placering, så sjukt duktig min stiliga lilla herre. Han fick även sin första uppklassningspinne idag! Totalt 3 ska man ha för att gå vidare till nästa klass som då blir medelsvår. Hade inte räknat med att vi skulle få en pinne idag så det känns lite extra roligt.
Jag fick även chansen att tävla med en i klubbens 3 kaniner som är svårklassade. Super roligt att testa föra kaniner som hoppar så högt o har sjukt högt tempo genom hela banan. Kan säga att där o då insåg jag verkligen att det är dags att ta tag i konditiondträningen igen. Även Nelson var helt slut efter sin fina prestation så vi ska börja köra backintervaller tillsammans så vi orkar springa på tävlingsbanorna haha.

En välbehövlig förändring!

 
 
 
Kan ni förstå glädjen när min karl ger mig ett presentkort från han, barnen o hans familj för att jag klarat körkortet! Helt sjukt så överraskad jag blev! Jag fick då svar på varför han hela den veckan försökte få mig att låta han få klippa o färga mitt hår haha.
I flera års tid har jag sparat ut mitt hår då jag inte trodde att jag kunde få långt. Hade även sparat ut min naturliga hårfärg, var väl bara lite gamla slingor kvar i topparna. Men jag var så less! Innan jag fick så långt hår så tänkte jag att om man har långt så kan man göra värsta fina frisyrerna, men jo tjena, hur många ggr har jag ens använt plattången i mitt långa hår? Kan typ räkna det på två händer. Håret var så platt o sjukt svårt o få volym på när det bara hänger rakt ner o va tungt. När jag fick presentkortet bestämde jag mig för att nu jäklar ska det bli en förändring, o en förändring blev det. Klippte bort mer än 20cm o ville inte ha nån naturlig färg på håret då jag haft det i sååå många år. Jag är supernöjd med resultatet!
Utan dom fina runt omkring hade jag aldrig haft möjlighet att fixa håret just nu då man inte är jätte rik när man är student, tack så jätte mycket! 
 
 
 
 
 

Spontanresa upp till Lappland

 
I fredags blev det en spontanresa för mig. Jag som inte riktigt är den där spontana personen tycker att det är lite jobbigt. Men då man pluggar, jobbar o har familj o djur är det svårt att fara iväg någonstans o då måste man passa på när tillfället ges. Ungefär kl 11.30 bestämde jag att mig för att ta bussen kl 14.50 upp till Lappland. Pluggade klart o sen var det bara att snabbt som attan göra iordning sig, packa o hinna äta innan det var dags att åka.
Kvalitetstid med morföräldrarna är verkligen guldvärt. Vardagens stress existerar inte när man är hos dem o man bara njuter av nuet. Blev mycket prat, Let´s Dance, fika, go mat o så hjälpte jag dem med städning. Önskar man bodde närmare så att man kunde vara där oftare. Älskade mormor o morfar!
Resan resulterade även i att jag blev bilägare, lilla "pärlan". Körde hem "pärlan" igår eftermiddag o jag hoppas vi kommer bli bra partners haha. Perfekt storlek på bil för mig! Den är liten, men det är en kombi så finns mer plats i den än vad man tror. Barnen kommer också få bra med plats där.

Tilly 10år!

Igår fyllde vår älskade gammel gubbe hela 10år!
Det är alltså 10år sedan som Labolina födde 5 friska o välmående ungar.
Tilly har alltid haft mycket energi o det har han än idag även fast åldern har satt sina spår. När han var 3-4 veckor o han o hans syskon hade börjar skutta runt i buren hoppade han efter väggarna o fick glädjerus som jag aldrig sett tidigare. Vår lilla fotboll!
När han sedan blev tonåring bet han lillsyrran så hårt i handen så att hon fick åka in till vårdcentralen o få en stelkrampsspruta. Många tappade nog tilliten till han just då men jag förstod att det inte var illa menat. Jag har alltid litat på han, o även fast han har ett livligt temperament har vi ett band som ingen annan skulle kunna få.
Vi har haft många fighter, speciellt vid kloklippning. Det spelar ingen roll hur många gånger jag klippt klorna på han, han har aldrig tyckt om det. På 10år har han inte lärt sig att om han sitter still går det jätte fort. Nej istället ser man hans sura blick o så börjar han gnaga på kläderna o gräva i famnen, haha lillgubben.
Du är speciell lilla Tilly pojken!

RSS 2.0