Nyårs klädsel!



Ja inte världens snyggaste bild, men såhär ser jag ut ikväll!
Gott Nytt år!

Julemys hemma i saadio:)

Dagarna hemma var riktigt sköna. Så länge sedan sist så man tog verkligen vara på varenda sekund. Umgicks med familjen, djuren, vänner, dansade i gympasalen med lillsyrran osv.
Julafton firades hemma med familjen o Mormor o Morfar, hur mysigt som helst!




På resande fot

I Pajala nu med morsan o lillsyrran.
Imorgon blir det lite shopping i luleå o sedan fortsätter jag resan mot skeå.


Hej så länge!

Kommer inte att ha tillgång till internet (troligtvis) så länge jag är hemma uppe i norr, blir väl kanske nån mobiluppladdning när jag känner för det:)
Ha det så bra!

God Jul!


Godmorgon äckliga snö!

Ja det snöar fortfarande. Klart jag vill ha snö till jul, men inte såhär jävla mkt!
Idag blev det en lång skön sovmorgon, vaknade först vid halv 12. Var såklart upp vid halv 10 o gav mat till hungriga bebisen, men sedan la jag mig igen.

Idag är det tvättning som gäller. Måste sätta igång med det snart så jag hinner packa allt som jag ska ha med imorgon när jag åker upp till familjen:)
Fick sms imorse av morsan att det var -32 grader där hemma. Usch, jag som inte ens varit ute i -20 än, hur ska jag klara mig?


Snart får jag träffa mina hårbollar!<3

Fint blont hår!

Vill till frissan, någon som har lust att ge mig ett frisörbesök i julklapp?

Skulle vara jävligt nice:)


Inbakad:)

Är lite less på mitt hår just nu. Vill slinga utväxten o klippa topparna så det ser mer fräschare ut.
Jag gör allt för att det ska hålla sig så fräscht som möjligt. Tvättar det endast var 3e dag, har det löst så ofta som möjligt, använder värmeskydd när jag använder min kära volumemaster (som är underbar!), plattar eller lockar det så sällan som möjligt, inpackning 2 ggr i veckan osv...

Gör jag inte ngt åt mitt hår efter jag duschat ligger det alldeles slickat mot skallen o jag hatar det! Det enda positiva är att jag lätt kan styla det.
Men idag så orkade jag inte göra något speciellt åt det, utan det fick bli en helt vanlig inbakad fläta som jag gjort alldeles själv.
Blev rätt nöjd med resultatet om man bortser allt babayhår som står ut, o att detta blev en mer slarvig variant:)
Oj vad jag längtar tills det är dags att börja söka till frisörskolorna, för jag har bestämt mig, det är frisör jag vill bli:)
Har alltid tyckt om att fixa hår så hur coolt skulle det inte vara att bli riktigt jäkla duktig på det?:)


Plugg!

Fick igår ett brev från folkhögskolan att jag blivit antagen till Matte B kursen på distans, så den 10 Januari börjar jag plugga. Känns faktiskt bra:) Haha men vänta bara efter jag plugga ngn vecka, så kommer ni få höra klagomål;)
Nu ska jag bara vänta på svar från den andra skolan om Anatomi/Fysiologi kursen:)




1 vecka kvar till jul! Ofattbart!

Kan ni förstå det?
Att det bara är en vecka kvar till jul! Helt sjukt vad tiden går fort!

Just nu sitter jag här o dricker varm nyponsoppa.
Kom nyligen hem från stan o fötterna är iskalla efter plumsande i snön.
En positiv sak är att jag äntligen kunnat gymma igen!:) Körde ett lite lugnare pass idag eftersom jag inte fått i mig så mkt mat dom senaste 2 dagarna, men det gick ändå riktigt bra:)

Dagens träning blev:

* Powerwalk 10min

* Styrka (ben, rumpa, mage, rygg) 40min



Mörkret är sövande..

Oj så trött jag känner mig. Vaknade 5.
Ska iaf in till stan med bussen som går efter klockan 9, har lite ärenden att göra.
Skulle egentligen vela stanna hemma o fortsätta sova, men idag går det inte. Men som tur är så är det fredag o imorgon får jag sova hur länge jag vill:)


Inget gym för mig idag:(

Blir inget gym för min del idag:( Känner mig förtfarande lite konstig i kroppen efter igår, typ svag. Så jag ska ta det lite lugnt med träningen idag, kanske att jag står på crossen här hemma senare, men får se hur det blir.

Men ska alldeles strax in till stan för att göra lite ärenden. Ska in på bibblan en sväng o kolla om dom har inne andra Twiglight boken, djuraffären för att köpa påsar till kattlådan o så ska jag köpa ett linne till lillsyrran, hon har bett mig göra det. Så blir bara en kort sväng på stan idag hoppas jag. Sen håller vi alla tummarna att min kropp låter mig fara till gymmet imorgon:)


Godmorgon alla morgonpigga!

Har sovit riktigt dåligt inatt, max 4 timmar blev det. Har legat vaken o vridit o vänt på mig. När ryggen till slut börja värka tog jag spikmattan o var så nära att somna på den när klockan ringde. Känner mig trött nu, blir kanske att vila lite om ett tag.

Igår kväll klickade jag hem ett par till skor. För mig är det verkligen nödläge när det gäller skor just nu, o jag hittar aldrig några jag vill ha från stan så jag beställer istället. Blev ett par svarta finare kängor som man kan ha på stan o när man inte ska plumsa i snön. Så hoppas jag att dom passar, är fina, o att jag blir nöjd:)

Grattis!

Idag fyller min kära storasyter 22år!
Grattis!
Hoppas du har en bra dag där uppe i norr:)


Uuuäck!

Inte så värst rolig dag idag.
Vaknade imorse o helt plötsligt svällade en hemsk illamående över mig. Så var det i några timmar, skakade av frossa, huvudvärk, yr, svimfärdig o jävligt illamående.
Som tur var känns det bättre nu. Har sovit över 3 timmar o fått i mig lite mat. Konstigt, undra vad det kan ha varit som kom så fort o nu är det (peppar peppar ta i trä) borta.
Ja usch ja, det var en av dom värsta mornar i mitt liv.

Ja så det blev ingen tema dag i dag på arbetsförmedlingen. Jag ringde o sjukanmälde mig, kunde ju inte fara dit i det skicket som jag var. Dock så förlorade jag lite pengar nu då, men kunde ju inte hjälpa det...



...

Fyfan så less jag är! Posten kom just med massa skit papper från arbetsförmedlingen som ska fyllas i, skickas iväg osv. Är så sjukt less. Blir stressad bara jag ser papprena. Fyfan alltså... Imorgon är der nån jävla tema dag som jag måste gå på, o jag hoppas verkligen inte att man måste gå på allt, för isf är det från kl 10 på morgonen till 17 på eftermiddagen o jag har absolut ingen lust med det. ÅHH!!!
Helvete...

Ska ta en promenad till ica nu o försöka lugna ner mig. Köpa frimärken o sen sätta mig här hemma med alla papper o försöka bli lite vettigare.
Nä ja hoppas verkligen att jag kan börja plugga efter jul så kanske jag slipper mkt av detta.

Måste få ut mina agressioner!

Fick ett sms alldeles just från arbetsförmedlingen, tänker dom hjärntvätta mig eller?

Byebye...

Klick, klick, så var vinterkängor beställda:)




Ska man upp till Norr nästa vecka så måste man ha ett par ordentliga vinterkängor som man kan använda ute i vinterlandsskapet när man ska vara ute hos djuren o vara ute med lillbrorsan o hoppa i snön.
Vill inte frysa om mina fötter så jag passade på att klicka hem två par rejäla vinterkängor som jag hoppas klarar av kylan.
Beställde hem båda för att testa, sen väljer ja ett par:)

Trasiga strumpbyxor...



Råkade ta sönder mitt andra par av dessa strumpbyxor. Jävla dålig kvalla, men ack så snygga!
Jag är sur!
Har inte ens hunnit använda det nya paret o nu när jag skulle testa dom imorse råkade dom gå sönder även fast jag var så försiktig som man bara kan vara med ett par strumpbyxor. H&M har inte alltid så bra kvalla på sina kläder, synd....
Blir väl att köpa ett tredje par snart, om dom finns kvar.

Kall promenad o ett jäkligt skönt pass på gymmet:)

For imorse in till stan för att rasta hunden. Var en väldigt kall 45 min promenad idag, o hunden var lite bångstyrig så inte lika kul som förra veckan. Helt plötsligt kommer det en stor lös rottweiler springandes mot oss, såg ut som om den skulle äta upp oss, men den var jätte snäll o fin hund:) Men tycker inte folk ska ha lösa sina hundar om dom springer mot folk på ett så välbebott ställe, inte alla som tycker om när hundar springer mot en på det sättet, även fast dom inte vill något illa.

Vandrade sedan vidare till gymmet, gick jäkligt bra idag!:)

Dagens träning:

* Löpning 15min

* Styrka 40min (armar, axlar, bröst)

* Löpning 10min

Resten av dagen ska jag bara ta den lugnt o slappa:)





3 Advent - 12 December Söndag

Har nyligen haft besök av storasyrran, hennes pojkvän o deras katt Dratzie:) Trevligt trevligt:)
Mira däremot tyckte det var lite mindre trevligt med en till katt här i lägenheten, det slutade med Mira röt till ordentligt o Dratzie fick en "käftsmäll". Lite kul såg det ju ut när helt plötsligt man hör något o så kommer Dratzie rusande med Mira hack i häl:)
Så söta dom små flickorna:)

Har dansat lite alldeles nyligen, o ja det går framåt:) Lite trångt att dansa i vardagsrummet, o så lite svårt att se om stegen passar ihop när man inte har någon spegel. Men har jag tur så kanske man får tillgång till gympasalen under jul så jag kan dansa lite där oxå.



Mira - Busig Rackarunge!



Denna lilla busunge väckte mig halv 7 imorse genom att klösa på dörren o leka med den lösa dörrlisten som hon tagit lös. Hon har även tuggat sönder hennes favoritleksak, så nu måste jag köpa en ny, o så kom jag på henne när hon tuggade på blomman som jag fick av mamma i inflyttningspresent.
Rackarunge!!

Summertime!



Lyssnar på denna skiva nu för första gången, alldeles underbar!

'Cause we gon' rock this club!

En skön dag idag!
Har inte behövt gå ut i kylan o jag har gjort saker som jag tycker om bl.a dansat:) Koreografin går framåt, o jag har nu ett exempel på ungefär hur kostymen ska se ut, tack vare lite snack med storsyrran. Sen framöver kommer det säkert bli lite ändringar i kostym o koreografi, men det tar man då. Jag är glad att det börjar arta sig o jag ser verkligen fram emot att visa o lära ut till flickorna:)

Har även hunnit dammsuga, laga middag, sett på julkalender o beställt lite julklappar till mina kära morföräldrar:)


Mys-Mira:)

Det doftar kanel/vanilj bullar i hela lägenheten, ljuvligt:)
Hittade denna lilla sötnos!


En liten vovsing i vinterlandskap:)

Även denna dag började med att promenera med hunden:) -16, men jag klädde på mig bra så det var en riktig skön promenad vi fick:)
Blev en massa promenad, först att promenera dit 15min, sen med hunden 50min, sen till stan 20min.
Väl i stan gick jag o träna.

Dagens träning:

*Powerwalk 10min

*Styrka 35min (ben/rumpa, bröst, bröstrygg)






Dagens träning - 9 December

* Powerwalk 10min
* Löpning 10 min

* Styrka 30min (mage, rygg)


Fick stressa igenom detta träningspass så hann inte göra allt jag skulle.
Inte nöjd!

Frusen!

Tidig dag idag.
For till gymmet o tränade, men det blev ett lite stressigt pass idag så känns inte så roligt. Hade minsann en tid o passa, fick lite jobb idag, rasta hunden:)
Ska dit även imorgon, alltid bra med lite pengar nu efter all julhandling;)

Det första jag får se när jag kommer hem är att katten spytt i hallen. O alla som känner mig vet att jag lider av spyfobi så det var ju inte världens roligaste överraskning.
Hmm funderar om det är maten som vi ger åt henne, för detta har hänt för typ 3 veckor sedan oxå. O det ser inte ut som hårbollar. Får höra med syrran vad hon ger för mat till sin katt så kanske jag får byta foder helt enkelt.

Nu blir det lunch:)



Dagens träning - 8 December

* Powerwalk 10min
* Löpning 10min

* Styrka 40min - axlar, armar, bröst

* Powerwalk 10min

Jäklar vad skönt det var att träna!;)

8 December - Onsdag

-14 ute o solen lyser. Älskar när solen lyser o snön glittarar:)
Känner mig lite seg o trött (är ingen morgonmänniska), men det ska inte få stoppa mig! Om en timma tar jag bussen in till stan för att träna på gymmet. Ska ta i så att svettet flödar, de ni;)

Håller tummarna att storsyrrans julklapp kommer med posten idag, ska bli spännande att se hur den ser ut;)
Har även skickat in en beställning på framkallning av bilder idag. Älskar att få paket på posten, o det bästa är att man fick 100 bilder gratis, endast 29kr i frakt. Så det får man ju inte missa;)

Nu ska jag göra iordning mig för dagen o peppa upp mig med bra musik:)

Mysig december kväll:)

Gårkvällen blev riktigt mysig!
Åkte in till stan o var med Emelie o Anna i Emelies mysiga lägenhet. Oj så härligt det var att få träffa er igen flickor!
En massa prat blev det efter flera månader.
Tänk hur mkt vänner kan förgylla ens vardag:)



Somtimes I wish I could save you!


Godmorgon världen!

Klev upp kl 7. Känner mig trött o skulle gärna vela lägga mig i sängen o sova, men det är några jävlar som håller på med ngt i detta hus så det låter som ett flygplan som kör just ovanför taket. Så ingen mer sömn för min del.
Ska snart ta o koka min gröt o äta en god frukost.

Har nu fixat klart blanketterna om Matte B kursen, så ska om ett tag gå till postlådan o posta den:)
Har även anmält mig till kursen Anatomi/Fysiologi som oxå startar i Januari. Så nu håller jag tummarna hårt!
Känns skönt ifall jag börjar plugga lite smått, låter sjukt, men sant:) Isf blir det ju bara att plugga 50%, så har jag turen så kan jag ju få ett deltids jobb oxå. Skulle ju inte sitta helt fel.

Nä nu ska jag starta dagen!


Våren 2009

Mobilblogg: Sitter o fixar denna blankett....

sp_a0393 (MMS)

Mobilblogg: Sitter o fixar denna blankett. Imorgon skickas den iväg så får man hoppas att jag gör lite vettigare saker efter jul o nyår:) ska försöka fixa blanketterna till Anatomi/Fysiolgi oxå, skulle vara riktigt intressant att läsa den kursen:) Blir nog att vara vaken ett tag till framför tvn, kanske göra lite fler styrke övningar för magen innan läggdags:) Natti Natti!


Julkappar:)

Har varit en lång dag idag med massa julklapps inhandling.
Var först o köpte frimärken o kopiera upp mina slutbetyg så att jag kan skicka in en ansökning imorgon så jag kan börja plugga i januari, känns bra, så håller tummarna att det finns platser kvar:)

Sen for jag upp till solbacken o köpte dom sista julklapparna.
Är inte riktigt nöjd med det jag hitta till mormor o morfar, vill ge dom något mer, men vad kan man ge morföräldrar som dom inte redan har? Men det är ju tanken som räknas, o sen att jag kommer dit vid jul o umgås med dom tror jag ger mkt glädje:)

Så nu när jag kom hem käkade jag en sen lunch o efter det har jag suttit o slått in julklapparna. Har inte slått in alla än. Har en som kommer på posten om ngr dagar till storsyrran, men annars är jag klar med köpandet. Skönt!:)


Nu far jag på nya äventyr!





Mössa är jäkligt bra
när man ej ids fixa håret, eller som jag, måste hålla mig från att duscha det så länge som möjligt så det inte slits så mkt. Är redan så sjukt slitet, kanske syns:P

6 December - Måndag

Ny vecka, nya tag!
Steg upp kl 6 imorse. Satte mig o spela sims 3 o kolla julkalendern sen däcka jag i sängen igen o vakna först efter kl 10. Skönt:)
Nu ska jag göra iordning mig för dagen så får vi se vars denna dag leder!

söndagar....

Finns det något mer att säga än att jag hatar söndagar...
Nu ska jag trycka i mig en lussebulle och spela sims 3.
Ha en trevlig söndag!



Bra dag:)

Moster o en av mina kusiner har även varit här på besök idag, fick ett fint katträd till lilla Mira som inflyttningspresent:) O den används redan flitigt, perfekt:)


Godmorgon snöflingor!

Ja det snöar ute. Är lite less på snö nu. Det har ju varit så fint väder dom 2 senaste dagarna, sol! Oj vad jag längtar tills solen kommer fram o börjar värma:)

Träningsvärken har välkomnat mig inatt. Känner mig lite som en gammal tant igen, stel o ont i benen. Men det ska bort genom att stretcha lite:) Känner av lite i högra benhinnan, borde verkligen köpa nya träningsskor, mina har blivit så slitna. Man får väl se om man får ngt sådant i julklapp, annars blir det att spara pengar till ett par nya:)

Sitter med inpackning i håret igen, gör det 2ggr/vecka. Längtar tills mitt hår har växt lite mer så jag kan få toppa det o klippa bort med slitet hår o så vill jag färga i en naturligt fin blond färg. För jag tycker inte om min utväxt som jag får o så har jag fått ganska mörkt naturligt hår så det ser ju lite konstigt ut, spec nu på vintern, på sommaren bleks min vanliga hårfärg så då ser det mkt bättre ut:)
Ska nog höra med mammsen o pappsen om dom kanske kan sponsra lite till en klippning o färgning i Januari, skulle vara så härligt:)

Kanske något sånt här?:)


Dagens träning - 3 December!

For till stan o gymmade. Gick riktigt bra idag:)

* Powerwalk 10min
* Löpning 15min

* Styrka Ben/rumpa 35min

* Powerwalk 15min


Ha en härligt fredag kväll allihopa!:)


Städning!

Har hunnit damsuga/skura hallen, köket, vardagsrummet o toan. Toan är helt färdig städad, lite senare idag ska jag städa klart dom andra rummen oxå o då ska jag ta tag i sovrummet oxå som oftast ser ut som hej kom o hjälp mig!

Känner iaf mig duktig för att klockan ska vara så tidigt ännu:)
Så ska fortsätta vara duktig o fara in till stan om ett tag för att träna:)


Nu har jag bestämt mig för att testa mobil...

(e)sp_a0383 (MMS)

Nu har jag bestämt mig för att testa mobilblogga:) Spännande att se hur det här inlägget kommer att se ut:P Eftersom jag inte har tillgång till internet när jag är hemma hos familjen så skulle jag kunna hålla er lite uppdaterade me mobilen medan jag e där, det skulle ju vara bra ifall detta funkar:) Far ju troligtvis hem runt den 20e o stannar hemma under julen. Har tyvärr inte världens bästa kamera på mobilen, finns fläckar på linsen som jag inte får bort, men det e ju bättre än inget alls:)


5 timmar sömn inatt..

..men ändå känner jag mig rätt pigg:) Blev fast framför tv:n igår kväll. Såg först lyxfällan, sedan läste jag ut första Twiglight boken o sedan började en intressant dokumentär om en kvinna som blev hjärntvättad av sin man o det slutade med att hon blev en mördare o inlåst för hela livet. Stackars hennes 3 barn. Dokumentärer kan vara grymt intressanta!

Nu blir det att spela lite Sims 3 innan jag börjar göra iordning mig för dagen:) Kan tänka mig att jag kommer sova en stund efter jag spelat, brukar alltid bli riktigt trött när jag vaknat såhär tidigt o varit vaken nån timma:P

Dagens träning - 2 December!

*Crosstrainer 35min

*Styrka amrar


Idag kände jag inte för att fara till gymmet, så det blev ett träningpass här hemma istället:) Det är riktigt skönt ibland:)
Blev ingen köttfärslimpa till middag, gjorde köttfärsbiffar istället. Går mkt fortare. O städningen får jag ta imorgon, det är ändå inte så jätte mkt så:)

Jag märker verkligen en STOR skillnad på min kondition o styrka. Speciellt så ser jag en stor framgång på min crosstrainer. När jag köpte den förra året i Jauari/Februari så orkade jag bara 5 min. Den är väldigt tung om man jämför med dom på gymmet. Sedan ökade jag succesivt med 5min när jag kände att jag klarade mer. Ville inte lägga för höga mål på en gång, då är det lätt hänt att man blir less. Nu har jag målet att köra 35min varje gång, o jag orkar lätt mer. Så jag rekommenderar verkligen en Crosstrainer:)

Märker även en skillnad på styrkan i armarna. Fick 2kg hantlar av föräldrarna i 19års present den 5 Augusti, då var dom helt okej. Nu är dom nästan för lätta o på gymmet kör jag alltid med 3kg, 4kg eller 5kg, beror på vilken sorts övning o muskelgrupp det är. Men 2kg funkar bra att ha här hemma:)
Så jäkla skönt när man börjar känna att träningen verkligen ger;)


Pepparkaksgubbar?

Idag har det varit en massa julmusik för min del. Har lyssnat på Julradion, tycker det är bra o blandad julmusik där:)
Har även blivit lussebullsbak igen:) Blev alldeles nyligen färdig, o medan degen o bullarna jäst har jag suttit o nött Sims 3:P Jag får perioder ibland när jag typ kan sitta en hel dag o spela det, haha:P
Men nu blir det inge mer spelande. Har fått ont i ryggen av att jag stått/suttit hela tiden så måste lägga mig o vila stackars ryggen en stund.

Ikväll ska jag hinna göra köttfärslimpa till middag, träna o städa lite:)






-

 

En tidig morgon den 2 December!

Jag vaknade redan kl 5 imorse! o jag har varit vaken sen dess, det är inte likt Isabella:P

Har hunnit äta frukost, sett julkalendern avsnitt 2 o spelat sims 3 i säkert över en timma:P
Nu håller jag på att göra iordning mig för dagen så ska jag snart ta en promenad till ica o köpa lite ingredienser för lussebullsbak, o batterier till min digitalkamera som just nu är stendöd.

Ha en bra dag!

För det ska jag ha:)

Dagens träning - 1 December!

For in till stan o var på gymmet, där blev det:

* Powerwalk 10min o löpning 10min

*Styrka 35min mage, rygg o bröst

Tänkte köra lite mera kondition efter styrkepasset, men hade lite ärenden o göra o kände mig lite lat för det:P
Nu ska jag ta tag i disken så att middagen snart kan börja göras:)
Idag blir det tonfiskröra, pasta o sallad.


När jag ser denna bild så tänker jag på syrrans JÄKLIGT goda tonfiskröra
hon mixa ihop när jag var hos henne;)



Lite nya kläder:)

Har just gjort inpackning i håret, skönt:)
Beställde nyligen personbevis, så direkt jag får den ska jag bara kopiera upp mina betyg o skicka in papprena om att plugga på distans:) Så jag hoppas det finns platser kvar:)

Om ett tag blir det att fara in till stan o gymma:)

Detta blev inköpt igår!


Godmorgon December!

Steg upp redan vid halv 7 idag. Konstigt för att vara jag:)
Men då kom jag på att det är 1 December o att julkaldendern börjar idag. Så jag slog igång tvn o la mig i sängen o flippade mellan barnkanalen o Tv4+ där jag kollade det okända.
Tror faktiskt att detta års julkalender kan bli ganska bra, så jag ska försöka följa den o se vad jag tycker:)
Jag är alltid en sån som vill följa julkalendern för att få en härlig julkänsla:)



Vilken av alla julkalendrar genom åren tycker du bäst om?:)

Jag själv tycker bl.a Pelle Svanslös, Mysteriet på Greveholm, Diselråttor o Sjömansmöss:)


RSS 2.0