Hemresan närmar sig

Nu e jag snart färdig för att fara hem en sväng. Blev inte så mkt packninng som tur e. Det e väl lillsyrrans överraskning som tar den mesta platsen:P

Att ha 2 ställen att bo på är inte alltid så lätt. Var jag än är så saknar jag ngn. Men jag hoppas ändå att den här veckan kommer bli bra. Det är ju ändå inte så ofta jag åker hem så måste försöka vara glad hemma så dom andra tycker om när jag kommer hem.
Ska även bli härligt att få gosa med hårbollarna igen o få springa omkring o busa med lillbrorsan;) Min lilla energiknippe det e vad han är:P Ska nog ha en "William-dag" nu igen när jag e hemma:) Det innebär att jag har en dag som han o jag e bara med varandra o gör allting som han vill att vi ska göra, tex spela familjespel, vara ute, baka, leka med lera osv. Märker verkligen hur mkt han uppskattar det o det är så härligt att se honom så glad:) Kan ju säga att dom andra syskonen inte brukar göra sånt med honom så ofta.

Måndag 26/10

Klockan är 04.53 o jag måste alldeles strax hoppa in i duschen för att hinna med resten. Bussen in till stan går 7.20 o bussen upp mot norr går sedan 8.10. Kommer bli en lång dag, landar inte där hemma förrän vid 4. Vilken tur så kommer Morsan, lillsyrran o lillbrorsan vänta på mig i Pajala, går intew ngn buss hem därifrån nu när det är höstlov.

Idag kommer min lillsyrra få hennes äverraskning:) Ska bli så roligt att få se hennes reaktion, hehe:P

Nej nu e det duschen som gäller ifall jag vill hinna med bussen.

Snart hemfärd

Håller just nu på med packningen inför morgondagens hemfärd. Känner mig riktigt trött så får se när det blir läggdags för min del.
Kommer inte ha internet så länge jag e hemma, typ 1 vecka, för att mitt trådlösa bredband funkar inte där mitt i skogen, fy vad jag hatar det! Men nog klarar jag mig utan det, har ju gjort det förr:P e bara det att jag nu blivit så van att ha eget internet:P

Blir nog att vara hemma hela lovet, pyssla om djuren o bara umgås med familjen. Blir ju inte att jag träffar dom så ofta nuförtiden. Hoppas även på att det blir en sväng till mina kära morföräldrar, saknar min söta mormor o morfar;)

Alltid när jag kommer hem så brukar jag få beställa vad jag vill ha för mat av min kära mor. Förra gången blev det köttsoppa. Får se vad det blir denna gång, kanske samma sak igen;) det e ju så sjukt gott!

Ska fortsätta med packningen nu:)


...

 

Lördag:)

Vilken morgon
Mitt humör vände blixtsnabbt när jag inte kunde hitta mina älskade srumpbyxor. Mina favoritstrumpbyxor är gone, o jag som hade tänkt ha på mig dom idag. O dom nya jag köpte igår är hur långaa som helst, kan ju dra upp dom ända till brösten!! Helt sjukt!

Men ska försöka bli på bättre humör just nu.

Äntligen helg:)

Såg Idol idag, brukar inte se den. Men kan ju säga att dom som e med där detta år är riktigt grymma:) Man kanske borde börja kolla på den lite oftare;)

Fredag 23/10

Godmorgon Godmorgon
Vilken natt säger jag bara. Djuren har bökat omkring i deras burar hur mkt som helst o denna gång störde det faktiskt min sömn, o oftast har jag inge problem med det. Helt sjuka drömmar har jag haft också. Så är det när man sover ensam.

Känner att jag har träningsvärk från gårdagen:) Älskar att ha det, då känns det att man har varit duktig o tränat;)
Jo, ihelg blir det faktisk 2 veckor utan godis;) Får se hur länge till det kommer hålla;)


"Heaven By Your Side"



Ja då var det kväll igen.
Känner mig rätt så trött faktiskt även fast jag sovit middag över en timma:P

Gick riktigt bra hos sjukgymnasten idag:) Fick ett träningsprogram i gymmet som jag ska köra 2ggr/veckan + att jag ska göra ryggövningarna här hemma. Så idag blev det ca 1 timma i gymmet (har saknat det) o sedan fick jag min 3e behandling. Så just nu känns det bra:) Fick även mkt beröm från hon som visa hur mitt träningsprogram var upplagt, hon tyckte man märker att jag dansar eftersom att jag har sån koll på min egen kropp när det gäller att stabilisera den m.m.:) Alltid roligt med lite beröm;)

Blev även en liten sväng på stan igen. Köpte den nya Maybelline foundationen som även visas på reklam just nu. Hoppas verkligen att den är bra o att jag tog rätt färg:P hehe

Kom för ett tag sedan hem från en föreställningen som vi gick med skolan:) Var faktiskt en väldigt underhållande föreställning, men udda:P Stör mig bara på att vissa inte kan hålla käften. Kommentera allt som händer på scenen osv. Det irriterar jag mig sjukt mkt på!

Torsdag 22/10

Ännu en ny dag och även Okotber bärjar närma sig sitt slut. Tiden går verkligen fort!

For en sväng till stan igår för att shoppa lite smått o gott eftersom att jag har fått lite money money;) Fy fan vad allting e dyrt säger jag bara. Köpte lite hårspray, duschcreme, tandkräm o lite små presenter till lillbrorsan till när jag kommer hem o allt gick på nästan 200 spänn! Köpte även ett par svarta tumvantar som jag så länge letat efter:)
E på jakt efter en ny foundation men att hitta den rätta färgen är inte lätt. Vill ha en foundation från Maybelline, tyckte att dom verkade bra:) Ska nog fara en sväng idag igen för att försöka hitta:)

Ligger just nu o lyssnar på Simple Plan, var ett tag sedan jag lyssnade på dom. Guu dom är verkligen underbara! Ledsnar aldrig på deras låtar. Deras andra skiva har jag haft i ca 4 år o dom e fortfarande lika underbara<3

Ska nog faktiskt ta o lägga mig en stund igen, känner mig rätt så trött.
Om ngr timmar måste jag ju fara in till stan för att träna ryggen, vill vara lite piggare då.


Äntligen:D

Åhh äntligen har jag fått mitt Stipendium:D Har väntat ända sedan i början av oktober.
Den kom alldeles lägligt, eftersom att jag just idag hade tänkt be lite pengar av päronen, men nu behövs det inte o det känns sjukt skönt:)
Så snart blir det att fara in ti stan för att göra lite ärenden:) Slösa pengar på en gång, det är likt mig;)

Onsdag 21/10

Har sjukanmält mig idag igen, så skönt, hehe:P
Kom hem för ett tag sedan o snart blir det att sätta igång med att städa upp här lite (igen)

Var ju hos sjukgymnasten igår. Blev ingen 3:e behandling, för eftersom att mina problem med ryggen kommer tillbaka även fast han har behandlat o även fast jag gör mina ryggövningar varenda dag så måste jag testa ngt annat. Så imorgon har jag tid på idromed där jag ska vara i gymmet o träna ryggen 2ggr/vecka i ca 3 veckor. Så jag hoppas att det kommer hjälpa:)


Hushållssysslor

Nu har jag varit hemma hela dagen o fixat o trixat här med hushållssysslorna. Kläder har tvättats o så har jag försökt plocka undan alla kläder som legat över typ hela golvet. Men kan ju säga efter att jag nu letat efter vad jag ska ha på mig så ser det lika förjävligt ut igen:/
Har även hunnit vara ute o sprungit en sväng. Var ju ett tag sedan sist, men ska försöka sätta igång igen. Kommer absolut gör det oftare när jag kommer hem, där är det mkt roligare att springa än här i stan:P
Snart ska jag ta på mig jackan o börja promenera till sjukgymnasten. Hoppas verkligen inte att jag får lika int som efter förra gången, då kunde jag knappt sova på natten. O så får man ju se vad dom säger denna gång, ifall det har blivit bättre lr inte.

Min Cajsa<3

Idag är det redan 4 år sedan som min söta Cajsa somnade in.
Jag kommer ihåg den dagen. Jag var sjuk o var hemma från skolan. Dagen innan, den 19:e, såg jag att Cajsa inte mådde bra. Hennes mage var stenhård o jag gissade på att hon fått hårbollar i magen pga att hon varit skendräcktig. Jag gjorde allt för att försöka hjälpa henne. Gav henne rapsolja o ljummet vatten och försökte få henne att skutta lite i hagen som jag hade hört kunde hjälpa mot just hårbollar. Men ingenting hjälpte.
På morgonen, den 20:e vaknade jag tidigt. Gick ut direkt till kaninerna för att se hur lilla gumman mådde, men nu var det värre. Jag försökte få i henne mer olja för att ge dom sista försöken till att rädda henne, men det gick inte. Min Cajsa somnade till slut in.
Jag saknar henne. Jag kommer ihåg så väl hur det var att klappa o hålla henne. hur liten hon kändes i famnen. Min första o enda Dvärgkanin var hon.
Min älskade Cajsa
<3


Tisdag 20/10

Blir inge praktik för mig idag, o inte resten av veckan heller tror jag. Jag tänker inte gå dit o vara ngns slav. För så känns det när vi är 6st praktikanter på ett litet ställe. Jag gör då fan mer nytta här hemma. Har djuren här o ta hand dom ist:)

Ryggproblem?

2 långa kvällar irad...
Behöver nog lite sömn för att sen få undersöka vad morgondagen har att erbjuda. Sjukgymnasten imorgon iaf, får se vad dom säger om min rygg som inte alls e kry just nu.
Trötter


Mörkare tider går till mötes

Trött o less

Första dagen idag på praktiken o jag är redan LESS!
Jag börjar kvart i 10 o slutar först kl 18 på kvällen, fyy.. O min rygg pallade det inte så bra, har sjukt ont i ryggen nu:( Klart det var roligt att pyssla med djuren lite, men det är ju inte ens egna så det är ju inte samma sak. O så har vi fått dammtorka nya burar, ohh yeah vad roligt!
Får se hur jag ska göra, funderar på att sjukanmäla mig resten av veckan. Hade varit riktigt skönt:)


Måndag 19/10

Hujja, har verkligen sovit dåligt inatt.
Vaknade iaf o när jag öppnade persiennerna så såg jag att det låg ett tunt lager med snö på marken, härligt:) Om lite mer än 2 månader så kommer jultomten;)
Ska göra iordning det sista o sen börja vandra till praktiken.

Bagerska:)


Min första smörgåstårta som jag gjorde till min 18-årsdag:)

Jag älskar verkligen att baka, så jag har bestämt mig att jag ska testa på massa nytt gottgott gott:) Letar för fullt på internet efter nya recept som jag kan testa.
I sommras när jag var hemma så testade jag baka en Mintchoklad tårta. Typ som en kladdkaka, men man la i After eight godis:) Den var faktiskt god, men bara en liten bit för det var väldigt sött. Idag så fick jag oxå lust att testa på ngt nytt, så då fick det bli Vaniljhorn. Men nej, dom var inga goda, så det receptet raderade jag på en gång. Ska spara alla recept som jag tycker om o sen köpa en liten bok där jag kan skriva ner dom:) Vill bli som min mormor, hon är grymm på att baka;)
Sen blir det att testa olika slags maträtter också:)
Testade att göra Kryddstark köttfärspaj, det var oxå i sommras då när bara jag, pappa o lillbrorsan var hemma. O den var faktiskt riktigt god:) Till o me lillbrorsan som är ganska kräsen när det gäller att smaka nytt tyckte om den:)
Så när jag kommer hem till höstlovet så ska jag baka för fullt:) Roligare att baka ifall det finns någon som vill smaka:)


...

Känner mig ensam.
Jag har hemlängtan.
Tänker även på hur det var förrut, då jag hade 2 underbara flickor, o vi alltid fanns där för varandra i vått o torrt. Jag saknar dom, jag saknar våra stunder tillsammans.
Jag saknar mina hårbollar som alltid finns för mig o har hjälpt mig så mkt i alla dessa år.
Jag saknar familjen, min älskade lillbrorsa. Han är underbar på alla sätt. Liten energiknippe. Vill ha en kram från dig lillpojken!
Som pappa alltid säger, "Du måste vara stark gumman"





Söndag 18/10

Just kommit hem.
Helgen har varit härlig med en fin och god middag, film o en massa mys:)
Så ligger just nu här i min säng, lyssnar på musik o har just druckit en kopp nyponsoppa. Även fast jag nästan sovit 12 timmar 2 nätter i rad nu så känner jag mig faktiskt trött. Kanske har sovit lite för mkt ihelg, hehe;)


Åhh min Laban<3
Saknar mina hårbollar!

Fredag 16/10

Då var denna skoldag också över och det är helg igen:D Härligt!
Nu blir det då inte att gå till skolan på 2 veckor, ska bli skönt att få vila lite från den:)

Känner mig trött o skulle vara riktigt skönt att få sova en stund, men nej, jag ska inte förstöra en fredag med det så det är bara att hålla sig vaken:)


Saknar sommaren!

Då var det klart:)

Min lillsyrras present har nu kommit:D
Men kan ju inte avslöjja ngt ännu, vet ju aldrig ifall hon ser d här;)

Pratade för en stund sedan med lillbrorsan, han e ju bara för söt;) Fick sån hemlängtan helt plötsligt:) Lovade honom att köpa ngn liten present när jag sen kommer hem. Ibland måste man ju få skämma bort honom, hehe;)



Mina bebisar;)

Tilly på vift i stora hagen o sommras:)

Lillbrorsan var så smart o kom på att vi skulle lägga kaninernas kompostgaller runt hans studsmatta så att dom fick en riktigt stor hage. O dom älskade det:) Söt o smart lillbrorsa e vad jag har;)

 

Samhällsprovet e nu gjort o även uppdraget som vi hade fått som hemläxa, skönt:)

Pratade nyligen med syrran. Tror vi pratade lite för mkt för nu har jag ont i käkarna, haha:P

 

Planerna inför syrrans "julklapp" går riktigt bra:) Fast nu blev det nog ingen julklapp längre, men hon kommer ändå bli sjukt överraskad nästa gång jag kommer hem;) längtar efter att få se hennes reaktion:P

Nu ska jag städa lite här i rummet, ser förjävligt ut:P


Trött...

Känner att jag skulle behöva stanna hemma idag. Men då e det ju det där provet, lika bra att göra bort det. Har ändå bara dans o sedan provet o göra så det e inte så jobbig dag, hoppas jag iaf.

Mina plan fungerar än så länge;)

Torsdag 15/10



Känner mig inte alls pepp på att gå till skolan idag



Onsdag 14/10

Då var det kväll igen.

Igår dansade jag mitt solo inför klassen. Gick väl bra förutom att jag fick blackout o var tvungen att börja om en gång. Men ähh, sånt händer alla ngn gång:)

Igår fick jag även min andra behandling hos sjukgymnasten. Jag har 3st kotor i ryggraden (kota 3, 4 o 5) som är stela lr vad man ska kalla det. Så när sjukgymnasten behandlar dom så får jag först massage för att mjuka upp dom, sen knäcker han till ordentligt. Riktigt skönt att det för stunden känns riktigt bra i ryggen.
Men på kvällen kändes det då inte så skönt. Var öm i hela ryggen o det ilade ända ner till ländryggen. Så kan ju säga att jag sov dåligt förra natten:/
Jag forsätter med mina övningar o hoppas på att det blivit ännu ett snäpp bättre till nästa behandling:)

Prov imorgon i Samhälls, Riksdagen, Regeringen o Kommuner
Får se hur det kommer gå:P

Tisdag 13/10

Godmorgon, godmorgon. Hör fåglar sjunga glatt. Godmorgon, godmorgon i köööör...
Haha den sjöng vi jämt där hemma när vi skulle väcka ngn på helgen bara för att jävlas;) Det var tider det:P

Idag har jag återigen tid hos sjukgymnasten, så får se vad dom säger om ryggen denna gång. Har iaf varit duktig o gjort mina övningar varje dag:) Så jag hoppas att det gett lite resultat iaf:)

Inte mng dagar kvar av skolan nu o sen så blir det praktik, o sen lov:)

Miss u!

Min söta lilla trollunge<3

Vintern är kommen där hemma o mina små söta trollungar får busa i snö igen;)

 


Måndag 12/10

Har inte skrivit ngt under hela helgen, men orka bry sig.

Har även varit duktig o pluggat en hel del. Har ju samhällsprovet på Torsdag o än så länge känns det rätt ok när det gäller det. Har ju några dagar till o plugga på det så:)
 

Älskar naturen där hemma

Fredag 9/10

Godmorgon!
Känner mig trött, hade gärna kunnat sova ngr timmar till. Har iaf käkat frukost o före 10 blir det att gå till skolan. Hehe slutar redan efter 11, nice;) Men ska nog faktiskt vara duktig o stanna kvar lite o jobba på danssolot, lr så kanske jag gör det här hemma. Får se hur det blir:)

Känner mig riktigt duktig efter allt jag hann göra igår:) På kvällen vid ungefär halv 11 så läste jag till o med ngr sidor i boken som vi ska ha till samhällsprovet nästa vecka. Jag har bestämt mig för att det här provet ska jag börja plugga i tid till:) Wish me luck;)

Hade en hemsk mardröm inatt:(




Musklerna e trötta, o jag med:P

Har just haft över en timmas styrketräning här hemma framför datorn:) Fick för ngt år sedan Carmen Electra träningsprogram från syrran o den e verkligen härlig. Känner verkligen hur slut musklerna är nu. Fast d kanske är för att jag int kört den på länge:P
Började även med solot idag, har iaf en början nu o det känns helt ok:)

Ska nu ta o ringa hem en sväng för att höra hur det e där bort. Vet iaf att det är 20cm snö där:P

Torsdag 8/10

Ingen skola idag! Ja du läste rätt, vi fick ledigt från skolan idag:) Känns riktigt skönt:) Men blir en sväng till skolan iaf senare vid kl 15, då ska minnsan jag o Emelie vara i danssalarna ngr timmar för att börja med våra danssolon som ska vara färdiga nästa vecka på tisdag:) Så jag hoppas det blir lite gjort idag iaf:)
Ska snart sätta igång med lite plugg här hemma:) För stunden känns det riktigt bra med skolan, känner mig inte stressad alls o det är en riktigt skön känsla:)

Har även kommit nu ett till steg närmare min lillasyrras julklapp:) Ska bli såå spännande;)

Nu har jag kommit igång ordentligt med rehabiliteringen för min rygg:) Tränar varje kväll o nästa vecka blir det ett återbesök hos sjukgymnasten. Jag hoppas att min rygg till slut kommer att bli bättre, men jag vet att det kan ta tid, lätt värt.



 

Stress stress stress...

Jag är sjukt stressad! Jag försöker verkligen varva ner, men det går verkligen inte. Det känns som jag har hur mkt som helst o göra. Har just gjort färdigt frågorna till samhälls, så nu är dom bortgjorda iaf. Sen skickade jag just in en insändare till min svenska lärare, men jag har fortfarande en till sån o skriva. Men idag kan jag absolut inte göra det, jag måste försöka lugna ner mig nu. Ingen ide att stressa upp sig.
Tror faktiskt jag ska gå till köket o baka bullar, sen ringa hem till familjen o sen blir det nog att sätta sig framför Desperate Housewives med te o bulla, hoppas jag iaf;)

Tisdag 6/9

Mina nya linser är i och dom känns mycket bättre än dom förra, än så länge. Jag hoppas verkligen på att dom här är dom rätta:)

Sitter just nu o letar efter en låt till mitt danssolo:) Tror faktiskt att jag vet vilken jag ska ha;) Kan iaf avslöjja att det är en låt från soundtracket på en av mina favoritfilmer, men sen att bestämma vilken kommer att vara supersvårt! Alla är så underbara!

Började igår kväll med projektet "Min lillasyrrars julklapp":) Jag o mamma har kommit på en riktigt bra julklapp till henne och då blir det att jag står för ena delen o morsan o farsan för andra halvan:) Kan ju säga att det inte bara är o köpa den, utan man måste förbereda m.m. Men riktigt roligt är det:) Så jag hoppas att hon kommer att bli glad över den. Jag kommer iaf bli det, hehe;) Vill ha en själv:P

Snart blir det att sätta på sig skorna och vandra vidare till skolan. Har bara dans idag så ska bli skönt:)
Var förresten -5grader imorse när vi steg upp, burr...


Julen -08
Längtar till julstämmningen;)



Lyckad dag:)

Vilken härlig dag!
Skoldagen var riktigt rolig. Första lektionen lärde vi oss sminka varanra på olika sätt, jag fick sår o blåmärken i ansiktet, hehe:P Sen var det då religion o sen slut:)

Måndag 5/10

Då var helgen redan förbi. Hoj, ser verkligen inte fram emot en till vecka med skola. Men jag ska kämpa mig igenom den med. Bara 2 veckor kvar sen blir det praktik 1 vecka o sen höstlov:) Så jag ska försöka stå ut med det. Fick förresten praktikplats på Nordhs Zoo inne i stan, precis som jag ville:)

Prata julklappar igår med morsan, håller just nu på att planera en till min lillasyster:) Ska bli riktigt roligt;)
Har visst kommit nästan 1dm snö där hemma, härligt:)

Idag blir älskade Kanel 5år:)
Grattis min lilla nalle;)





Blondie;)

Atjoo!
Förkylningen e fortfarande inte helt borta. Tar alltid så lång tid att försvinna!
Funderar på vad jag ska göra här näst. Ska nog börjar fixa håret lite smått o plocka upp alla kläder från golvet så att man har någon yta att gå på:P Är lite smått sugen på lite fredags godis oxå, men vet inte om det är värt att gå o köpa det. Kommer ändå bara att få ångest efteråt. Fast ibland måste man ju få gotta sig lite;) Men jag e ganska duktig nuförtiden, senast jag åt godis var för en vecka sen. O innan dess så var det 2 veckor sen:) *stolt*:)

Innan frissan


Efter frissan


Var hos frissan i måndags då när jag var hemma
Blir alltid nöjd hos den frissan:)

Fredag 2/10

Så skönt det känns just nu. Det e helg, o denna vecka har jag har fixat praktikplats, varit till sjukgymnasten o optikern, varit på alla lektioner sen i onsdags o sist men inte minst visade jag mitt prov-danssolo idag för klassen:)
Känns riktigt bra just nu
Var till skolsköterskan med mitt svullna finger idag. Har visst fått en infektion, precis som jag trodde. Så nu sitter jag här med bandage. Måste hålla koll så d inte blir värre, annars är det antibiotika som gäller...

Bibi ajaj..

Hur ska jag kunna sova med ett finger som dunkar så att det känns som om den ska sprängas?!!
Behöver sömn...
Stressad!


Torsdag 1/10

Har haft fullt upp sen jag kom tillbaka hit till skellefteå.
Hemma var det verkligen lugnt o skönt, här är skolan o jag kan ju säga att jag missat en hel del efter att jag varit borta nästan 1 o en halv vecka:/ Sen har vi praktik vecka 43 så både igår o idag var jag på stan för att söka praktikplats. Efter 3st nej så fick jag äntligen en praktikplats, blev på en djuraffär precis som jag ville:) Så nu kan jag lugnt lämna in papprena imorgon:)
Stannade även kvar en stund på skolan för att fixa ett danssolo som jag ska visa för klassen imorgon. Den blev väl sådär, hoppas att den duger iaf. Med mer tid hade den ju alltid kunnat bli bättre:/
Var även hos optikern idag. Beställde nya sorters linser pga att dom som jag först fick inte riktigt passade mina ögon. Så hoppas på ett par perfekta linser snart:)

Vette fan vad som hänt med mitt ena finger. Den e helt röd/svullen, dunkar o gör ont. Kan inte ens sträcka den rakt:S Ajj, gör ont...

RSS 2.0